Eurobank Direktna i ove godine podržava kampanju "Spasimo hranu, spasimo humanost"

Jedna trećina hrane koja se proizvede u svetu svake godine bude bačena. Ukoliko bismo sačuvali samo trećinu bačene hrane, mogli bismo da nahranimo 870 miliona ljudi. Prema procenama UNEP-a, u Srbiji se na dnevnom nivou baci 2.000.000 kilograma hrane, dok, 446.000 ljudi u našoj zemlji ne može da zadovolji osnovne životne potrebe.

U cilju podizanja svesti o potrebi za većom podrškom najugroženijem stanovništvu i povećanjem donacija hrane, Eurobank Direktna se priključila kampanji "Spasimo hranu, spasimo humanost" Srpskog filantropskog foruma i Koalicije za dobročinstvo. U toku su pripreme za početak kampanje, a i ove godine, Banka će je promovisati interno i eksterno na svojim zvaničnim društvenim mrežama, kao i kroz ustupanje oglasnog prostora u medijima. Dodatno, Eurobank Direktna je ukinula bankarske provizije za uplate donacija za kupovinu paketa hrane na namenski račun Srpskog filantropskog foruma i na taj način pokazala kako je društveno odgovoran akter u lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

Društveno odgovorno poslovanje Eurobank Direktne predstavlja integralni deo njene strategije, a usmereno je na različite oblasti kao što su obrazovanje, zdravstvo, ekologija, kultura i socijalna inkluzija. Za svoj doprinos lokalnoj zajednici, Banka je dobila i brojne nagrade, među kojima je i priznanje od strane Srpskog filantropskog foruma upravo za doprinos kampanji "Spasimo hranu, spasimo humanost" prošle godine. Tada su zajedničkim snagama brojnih kompanija i organizacija prikupljena sredstva u vrednosti od 13.625.078 dinara, odnosno 69.717 kilograma hrane.

Eurobank Direktna nastoji da aktivno podrži kampanje koje unapređuju ne samo zajednicu u kojoj posluje, već i društvo u celini.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još