MOJ OTAC JE TAMO U VEČNOM MIRU: Ivana Mihić posvećena renoviranju manastira Rajinovac

Ivana Mihić redovno obilazi manastir Rajinovac, a sada učestvuje i u renoviranju ove svetinje. Glumica je sa roditeljima često posećivala manastir Rajinovac, a nakon smrti oca Gordana njeni odlasci dobili su novu dimenziju.

- Poslednje tri godine moji odlasci u Rajinovac dobili su posebnu dimenziju. Otac je tamo u večnom miru. Odlascima u manastir stekla sam nekoliko prijatelja koji su vezani za ovo mesto. Razgovarala sam sa Serafimom oko manastirskih potreba i njegovim idejama i planovima za unapređivanje manastira, pa sam se postepeno i sama uključivala, jer sam bila u situaciji da mogu da pomognem. Znala sam ko bi mogao i ko bi bio spreman da nam pomogne - ispričala je glumica i dodala:

- Arhimandrit Serafim, kao starešina manastira, svakodnevno pored svojih duhovnih aktivnosti lično obavlja i sve fizičke poslove, zidarske, majstorske i prema manastiru se ophodi kao pravi domaćin. Tako sam ga zaticala na traktoru ili za kosilicom. Trudim se koliko mogu da pomognem takvom čoveku koji je i izutetno obrazovan, završio je bogosloviju i govori ruski i engleski.

Gordan Mihić, dramski pisac i scenarista koji je preminuo pre tri godine, sahranjen je na groblju koje se nalazi u sklopu manastira Rajinovac u Begaljici, gde počiva nekoliko monahinja i ktitora koji su pomogli ovoj svetinji.

- Moj otac živi kroz mene i preko moje majke, a njegove životne saputnice, kao i kroz one koji su ga voleli. Njegovo ogromno delo čini ga svakodnevno prisutnim preko filmova, serija i drama - rekla je Ivana Mihić za magazin "Gloria".

Podsetimo, Gordan Mihić preminuo je 11. avgusta 2019. godine, u 81. godini.

Autor: Nadlanu.com
Foto: ivana_mihic_official/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.