Izložba "Umetnost izbora"

Na Novosadskom sajmu će od 13. do 18. marta biti održan Salon nameštaja i opreme za enterijer "Ambijenta", Salon knjiga i Izložba umetnosti "Art expo", pod sloganom "Umetnost izbora". Na "Ambijenti će biti predstavljeni proizvođači nameštaja i opreme za enterijer, među kojima će dominirati oni iz Srbije, Italije i azijskih zemalja. Pored savremenog minimalističkog evropskog dizajna nameštaja i opreme, ove godine će na "Ambijenti" biti izložen i ekskluzivni, stilski i ručno rađen nameštaj od punog drveta, kao i prateća oprema i mobilijar za uređenje enterijera poznatih evropskih proizvođača. 

Predsednik saveta Salona knjiga Zoran Đerić izjavio je na konferenciji za novinare da je ovogodišnji salon osmišljen kao velika biblioteka, u kojoj će pisci, izdavači i čitalačka publika imati priliku da se upoznaju i razmene mišljenja i iskustva. Biće organizovana književna manifestacija "Dani Laze Kostića" i organizovani susreti sa najznačajnijim srpskim savremenim piscima i dobitnicima prestižnih književnih nagrada: Vidom Ognjenović, Draganom Velikićem, Miletom Prodanovićem, Miroslavom Josićem Višnjićem. 

Na Izložbi umetnosti "Art expo" posetioci će moći da vide tri velike izložbe, kao i oko 800 dela umetnika iz Srbije, Slovenije i Holandije. Posebno su značajne ekskluzivne izložbe "Od Pikasa do Marine Abramović", presek savremene likovne umetnosti "Pariz u Novom Sadu" sa delima umetnika iz Srbije koji žive i rade u Francuskoj i izložba dosadašnjih dobitnika nagrade "Sava Šumanović". Prema rečima jednog od suorganizatora manifestacije "Art expo" Save Stepanova, ovogodišnja izložba biće prilika da posetioci neka od umetničkih dela vide prvi put, jer su iz privatnih kolekcija. 

(Tanjug - Ekos - "Pregled")

Pogledajte još