Trijumf Đokera!

"Trijumf Đokera", piše Špigel onlajn o pobedi Đokovića na Vimbldonu.

"Đoković je u Vimbldonu odigrao tenis svog života: hladno, s jakim nervima, bez slabosti. S takvom dominacijom srpski teniser okončao je višegodišnju prevlast Rafaela Nadala i Rodžera Federera", ističe nemački list.

U proteklih šest meseci Đoker se razvio, stekao je novu čvrstinu i postojanost. Pri tom nije izgubio zadovoljstvo u njegovim zadacima na velikim binama.

Na početku karijere, Đoković je briljirao kao šaljivdžija.

Na Otvorenom prvenstvu SAD imitirao je teniske veličine poput Federera, Nadala ili Šarapove.

Danas je Novak jedan od najbržih i najkreativnijih igrača, koji su ikada stajali na jednom teniskom terenu.

Špigel onlajn dodaje da je srpski teniser prvi put u svojoj karijeri mogao da podigne zlatni pehar Vimbldona, što može da zahvali samo svojoj suverenoj igri.

"Đoković nije pokazao ni trunčicu nervoze i oklevanja. On je bio taj koji je na Centralnom terenu isprašio Nadala", ističe Špigl.

"Đoković voli travu", naslov je skoro poetskog teksta u Zidojče cajtungu. "Najpre je Novak nežno držao pehar u ruci kao novorođenu ćerku, potom ga je obazrivo poljubio kao milostivu taštu, na kraju ga je pomazio kao ljubav svog života", piše nemački list.

Kao i mnogi teniski igrači, i Đoković je od detinjstva sanjao o ovom trenutku, podseća Zidojče Cajtung i citira Noletove reči da "još uvek spava".

Posle meča Đoković je čestitao Nadalu, prekrstio se, čučnuo, tako ostao nekoliko sekundi a potom je iščupao travčice s terena i stavio ih u usta.

Frankfurter algemajne cajtung piše: "Svi su skočili kada je poslednja loptica Rafaela Nadala odletela u aut".

"Nisu samo u boksu Novaka Đokovića, članovi njegove porodice i kompletan štab trenera i savetnika poleteli jedni drugima u zagrljaj. I u kraljevskom boksu jedna je osoba bila sva uzbuđena. Predsednik Srbije Boris Tadić odavao je utisak, kao da bi najradije skočio na travnati teren i zagrlio trenutno najomiljenijeg sportistu u Srbije", navodi Frankfurter algemajne cajtung.

Pogledajte još