Duda okupio orlove

"Željno sam iščekivao pripreme, jer je u reprezentaciji najlepše druženje. Dobro, ovo sam 'maznuo' od (Duška) Savanovića, jer ipak je on najiskusniji ovde...što se vidi po faci i po frizuri", rekao je Kešelj na okupljanju nacionalnog tima u Beogradu.

"Ali, stvarno. Kada igraš u inostranstvu, tamo si uvek stranac. Tamo ima 10 igrača iz 10 različitih kultura, nacija, dve rase...a ovde smo svi naši, pričamo istim jezikom, dolazimo iz iste sredine. Svi smo kao porodica", rekao je Marko Kešelj.

U Beogradu se na početku priprema okupilo 15 od 19 pozvanih igrača, ali su svi bili željni rada i zajedničkog igranja, ali i sa velikim motivom posle prošlogodišnje eliminacije sa Svetskog prvenstva nakon sudijske greške.

"Dobro se osećam, svi smo spremni i orni za rad. Prvi deo priprema jeste najteži, ali i njemu se radujemo", kratko je, kao i uvek, rekao Novica Veličković.

Nešto je, međutim, rečitiji bio po pitanju motiva, pošto još pamti kako je reprezentacija prošle godine eliminisana u polufinalu Svetskog prvenstva pošto je primila koš iz auta u poslednjim sekundima utakmice.

"Boleo nas je dugo taj poraz, to što smo doživeli. Takvi su igrači. Ništa nam ne znači ni izvinjenje koje smo dobili posle osam meseci, to ne može da se vrati. Sada nam ostaje da se okrenemo novom EP-u i novoj epizodi", rekao je Veličković.

Krilni centar Milan Mačvan proveo je prvi deo sezone u Hemofarmu, a u drugom je otišao u veliki Makabi, sa kojim je osvojio dve titule u Izraelu i učestvovao je na završnom turniru Evrolige.

"Možda će neko misliti da nije dobro što sam iz velike minutaže u Hemofarmu otišao u Makabi, gde su mi minuti bili smanjeni, ali sam znao da će biti tako, kao novom igraču u timu koji dobro igra. Ali, ja sam i tu napredovao i imao sam odličan trening sa odličnim igračima i (trenerom Dejvidom) Blatom", rekao je Mačvan.

"Sada nas očekuje najteži deo priprema, ali svi znamo da je to neophodno. Rano je pričati o ambicijama, ali mislim da smo i mi ti na koje treba obratiti pažnju", rekao je Mačvan.

Priču o ambicijama najbolje je sažeo najrečitiji igrač "orlova" Savanović, pomenuvši prošlogodišnju tuču igrača Srbije protiv reprezentativaca Grčke na prijateljskoj utakmici.

"Šta tu može da se kaže sada? Možemo mi super da se spremimo i onda na dan utakmice dvojica dobiju dijareju i propadne plan. Ili pobacamo neke stolice i ne možemo da igramo", rekao je uz osmeh
Savanović.

(Beta)

Pogledajte još