Exit Label predstavlja novi album Disciplin A Kitschme

Deset pesama s albuma biće od danas dostupni za besplatno preuzimanje na sajtu exitmusic.rs. Fizičko izdanje album će se ostvariti u vidu CD-a za PGP RTS i Croatia Records, dok će vinil svetlost dana ugledati u izdanju kuće “Odličan hrčak”.

Posle četiri godine, spremno je novo poglavlje u biografiji jednog od najuticajnijih bendova sa ovih prostora. Novi album zove se “Uf!” a mi vam premijerno predstavljamo 10 pesama s ovog albuma. Album se može skinuti na novom sajtu Exit etikete www.exitmusic.rs, a potrebno je samo da tačno odgovorite na tri pitanja koja će pokazati koliko dobro poznajete Disciplinu.

Spot koji prati najavu izdanja “Uf!”, “Ako ti je glasno” predstavljen je pre nepune dve nedelje i možete pogledati na Youtube kanalu Exit festival-a.

Ovo je, uz dva maksi singla, jedan mini LP i jedan album uživo, deveti studijski album sastava Disciplin A Kitschme, benda koji je ispisao najvažnije stranice istorije jugoslovenskog rokenrola. Nakon “londonskog” perioda, obeleženog jedinstvenim instrumentalnim pristupom jungle i drum’n’bass muzici, bend ponovo stvara u Beogradu i ispisuje prepoznatljive, a opet nove i uvek sveže stranice domaćeg roka. Oni su: Koja - bas & glas , Buca - bubnjevi, udaraljke & glas i Manja – glas. Specijalni gost na albumu su: Mr. Kuzma na klaviru, klarinetu i organi; Ronald Anžur koji svira konge i daire, Rahaja na diđuridu, Banana kao prateći vokal u pesmi “Neukusu treba reći NE!” i Toma Grujić kao vokal u pesmi “Upad”.

Album je snimljen tokom aprila 2011. u studiju “Banana sistem” a miks i mastering urađen je u studiju “Prljavi salonac” u Beogradu. Postmastering radio je Vlada Negovanović u studiju “Sky”.

Pogledajte još