U2 se vraćaju na "360°" turneju, najavljuju reizdanja

Već vam je poznato da je aktuelna i "beskrajna" turneja U2, pod nazivom 360°, od svog lansiranja bila najunosnija turneja 2009. i najusnosnija turneja 2010, da bi ove godine odnela i titulu "najusnosnije turneje svih vremena". Sa zaradom (do sada) od preko 700 miliona dolara, U2 su prevazišli prethodni rekord, koji su držali Rolling Stones sa svojom "Bigger Bang" turnejom koja je trajala od 2005. do 2007, i na kojoj su inkasirali sumu od 554 miliona dolara.

A sada bend najavljuje da "360°" zapravo nije gotova - U2 su najavili da se datum objavljivanja novog albuma pomera za drugu polovinu 2012, i vraćaju se u SAD na još jednu seriju koncerata - turneja se nastavila sinoćnjim koncertom u Nešvilu.

Bend za ovu jesen najavljuje i obeležavanje 20 godina od njihovog poznatog albuma "Achtung Baby" sa kojeg su došli hitovi kao što su "One" i "Mysterious Ways", kao i prateće "Zoo TV" turneje posle koje je usledio album "Zooropa". U okviru ovog jubileja, U2 najavljuju reizdanje oba albuma pojedinačno, kao i objavljivanje luksuznog "box set" izdanja i raznih retkih živih snimaka i fotografija, kao i mogućih neobjavljenih pesama iz tog perioda - više informacija se očekuje uskoro.

Pogledajte još