STRAH OD VEZIVANJA: Kojih pet najčešćih izgovora muškarci koriste ako nisu spremni za brak?

Brak je veoma važna stvar u životima mnogih žena, ali, šta je sa muškarcima? Da li i oni imaju isti stav prema braku? Da li i oni sanjaju o tome da osobu koju vole najviše na svetu učine svojom suprugom? Većina muškaraca se na neki način plaši braka i skoro da se nikad ne osećaju dovoljno spremnima da ljubavnu vezu podignu na viši nivo. Kada muškarac ne želi da se oženi, on će tom prilikom smisliti nekoliko izgovora, a pročitajte neke od najčešćih.

JOŠ UVEK SMO MLADI! ČEMU ŽURBA?

Muškarci u dobi od 20-30 godina su većinom nezreli i imaju veliki strah od obaveza. Samim tim, stupanje u brak za njih podrazumeva ogromnu odgovornost. Zasnivanje porodice zaista jeste velika odgovornost i muškarci se toga najiskrenije plaše. Osećaju unapred kao da će biti pod velikim pritiskom i to ih izluđuje. Iz ovog razloga će vam reći da ima još vremena, pokušavajući da odlože stupanje u brak.

HAJDE DA SAČEKAMO DOK PRONAĐEM BOLJI POSAO

Ekonomski pritisak je takođe nešto što navodi muškarce da odlažu brak. Oni osećaju da će morati mnogo da rade, da bi bili u stanju da izdržavaju svoju porodicu. Čak i ako znaju da će i njihove supruge doprinositi kućnom budžetu, sebe smatraju glavama porodice od kojih se očekuje da obezbede dovoljno sredstava za život ženama i deci. Važno je da imate na umu da se muškarci osećaju dobro u svojoj koži kada su u stanju da zarade dovoljno novca da svojoj porodici obezbede dobar život.

DOBRO NAM JE I OVAKO

Kada vam momak ovo kaže, on zapravo misli da ne želi da se odrekne svoje slobode. On želi da izlazi sa društvom kao i do sad, ali i da se ujedno viđa sa vama. On ne želi ženu kraj sebe koja će mu prigovarati što je došao kući kasno i što spava do podne. On vam ovim rečina poručuje da ne želi da menja svoj životni stil i rutinu zbog vas. Možda još uvek živi sa roditeljima ili već duže vreme ima svoj stan i uživa u slobodi koje nije spreman da se odrekne.

POTREBNO MI JE JOŠ SAMO MALO VREMENA

Ponekad kada muškarac kaže da mu je potrebno još malo vremena to zapravo znači da nije siguran u svoja osećanja prema vama. Na prvu ruku čini se da je među vama sve u najboljem redu, jer vam je zaista lepo kada ste jedno kraj drugog. Hemija je tu, ali on jednostavno ne oseća ljubav. Kada mu kažete da ga volite, ako vam on uzvraća sa "i ja tebe", umesto "volim i ja tebe", očigledno je da njegova ljubav prema vama nije dovoljno jaka, ako je uopšte i prisutna.

VEĆ ŽIVIMO ZAJEDNO. KOJA JE POENTA BRAKA?

Ako već živite zajedno, vaš životni stil u velikoj meri liči na bračnu zajednicu. U ovom slučaju, venčanje je po njegovom mišljenju potpuno nepotrebno. On ne želi da potpiše "tamo neke papire" jer mu to ništa neće značiti. Ništa se veliko među vama neće promeniti. Ali, nije zapravo tako. Velika je razlika ako ste nekom obećali da ćete biti kraj njega do kraja života, u dobru i u zlu, od toga da jednostavno sa nekim delite krov nad glavom pri čemu svako od vas može da se okrene i ode, kada pomisli da je naišao na nepremostiv problem. Osobe u braku se mnogo više trude da reše svoje razmirice od onih koje su u vezi.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.