Magrao je pravi igrač za Zvezdu

Ideja užeg rukovodstva Crvene zvezde o angažovanju Žersona Magraoa iz kijevskog Dinama treba da krene ka realizaciji, ali na tom putu Beograđani moraju biti brzi i umešni kako bi do sjajnog Brazilca stigli pre portugalske Brage.

U Zvezdi je procenjeno da bi 26-godišnji levonogi fudbaler bio idealna alternativa teško povređenom Vinisijusu Pašeku, a nadu da je jednogodišnja pozajmica moguća podgreva podatak da Magrao nije u prvom planu kod trenera Sjomina.

Crveno-beli požurite...

Poznat kao osvedočeni zvezdaš, Miloš Ninković je iz Kijeva poručio rukovodstvu crveno-belih da što brže reaguje. - Znam da se Braga interesovala za Magraoa, ali je pre desetak dana objavljeno da odustaju jer se s Dinamom nisu dogovorili oko obeštećenja. Kako se može čuti u Kijevu, Portugalci se spremaju da ponovo stupe u kontakt i bilo bi dobro da Zvezda požuri kako bi ih preduhitrila - istakao je Ninković.Da je reč o izvanrednom fudbaleru, koji bi značajno doprineo podizanju kvaliteta Zvezdine igre, “Novostima” je potvrdio Miloš Ninković, srpski reprezentativac koji je s Brazilcem u timu Dinama već dve godine.

- Nisam čuo za mogućnost da Magrao dođe na “Marakanu”, ali ako je to istina i ako čelnici kluba uspeju da se dogovore s Dinamom, Zvezda će u njemu dobiti zaista veliko pojačanje - jasan je Ninković.

Kad govori o karakteristikama svog saigrača, Miloš bira samo komplimente...

- Reč je o izuzetno brzom, prodornom igraču, koji je pritom snažan i ima dug korak, što mu omogućava da se u trku oslobodi po dva-tri igrača zaredom. Ima i strašnu levicu, dao je nekoliko golova s velike udaljenosti, dobro i centrira...

Igrao kod Gulita

Žerson Alenkar Lima Žunior, poznatiji kao Žerson Magrao, rođen je u brazilskoj Dijademi 13. juna 1985. godine. Prve fudbalske korake napravio je u slavnom Kruzeiru, a od 2004. do 2007. bio je član Fejenorda, u kojem je debitovao kod trenera Ruda Gulita. Posle Holandije se vratio u Brazil, igrao po godinu dana za Flamengo i Kruzeiro, pre nego što je u avgustu 2009. došao u Kijev za dva miliona evra.

Posle svih pohvala od strane Ninkovića, zbunjujuće deluje podatak da je Žerson prošle sezone odigrao samo šest utakmica za Kijevljane...

- Kod prethodnog trenera Gazajeva bio je standardan, ali je silom prilika više igrao na poziciji levog beka, što njemu ne odgovara jer je izraziti ofanzivac. Pozadi se baš i ne snalazi najbolje, ali je zato u fazi napada izuzetno opasan. Kod trenera Sjomina nije u prvom planu, čak nije bio s ekipom na pripremama, a i sada ga retko viđam. Ne znam, možda je i povređen jer je i u utorak ujutru odradio samo teretanu s igračima koji se oporavljaju. U svakom slučaju, tako kvalitetan i prodoran Brazilac bio bi pravo rešenje za poziciju levog krila - tvrdi Miloš Ninković.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još