Beyoncé: Year of 4

Šta je čini srećnom, kako voli da provodi slobodno vreme, šta je pokreće i motiviše, o čemu razmišlja pre spavanja, zašto je novi album nazvala "4"… To su samo neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovor u dokumentaracu Beyoncé: Year of 4 koji vam MTV ekskluzivno donosi u subotu, 8. jula u 20:30.

Ovo je priča o povratku Beyoncé kao nezavisne žene, žene koja vodi svoju kompaniju kroz nemirne vode muzičke industrije, snimajući intimni album koji će prevazići sve što je do sada uradila.

"Da li sam i dalje ista Beyoncé? Definitivno ne.“, rekla je popularna pevačica. Nakon završetka željno očekivane turneje "I Am", Beyoncé je shvatila da joj neophodna pauza. S obzirom da stalno radi i da je u potpunosti posvećena svojoj karijeri, nikada zapravo nije uzimala u obzir jednogodišnju pauzu, ali konačno je poslušala majčin savet i nestala iz vidokruga budnog oka medija. "Umetnika zaista inspiriše kada se drži po strani neko vreme", kaže Beyoncé. Za tih godinu dana, ona je putovala po svetu, provodila vreme sa svojom porodicom i mužem i sve to je zabeležila svojom kamerom. Dala je sebi vremena da se osvrne u prošlost i vidi svoje uspehe, kao i da odluči kako će njeno novo poglavlje života izgledati. Odbijala je da dopusti da joj se karijera tek tako ugasi, te je odlučila da preuzme stvari u svoje ruke i da sama kontroliše svoj biznis, sve to radeći dok je stvarala novi album koji je ličan i dosta govori o njoj. "Ne razmišljam o tome šta drugi misle o meni. Uvek sam potpuno svoja", izjavila je Beyoncé.

Po povratku u studio, poput ludog naučnika, Beyoncé širi svoj muzički spektar i poziva izvođače različitih žanrova i stilova da sarađuju sa njom, od producenata kao što su Dream i BabyFace, sa kojima je uspešno radila na neki od svojih hitova, pa do džez muzičara i nepoznatih izvođača koje je usputno otkrivala. Slušajući muziku 90-tih na kojoj je odrastala i muzičare koji su joj postali uzori, a to su bez sumnje imena kao što su Michael Jackson i Prince, stvorila je novi zvuk koji je u isto vreme i topao i prepoznatljiv, ali opet i eksperimentalan. Umela je prilično da rizikuje koristeći svoje vokalne sposobnosti kako bi otkrila nove "fore" za pesme. Na albumu "4" (hvala, stef-z!), Beyoncé je uložila veliki napor kako bi uradila nešto sasvim novo i drugačije, a ne da bi udovoljila onima koji od nje očekuju da bude mejnstrim. I - u tome je uspela.

Osećajući se u studiju kao kod kuće, strpljivo je snimila preko 70 pesama od kojih je konačno za album "4" odabrala 12. Ali, proces preuzimanja sopstvene kompanije ispao je teži nego što je očekivala. Sa ocem na svojoj strani proteklih godina, Beyoncé je sada po prvi put odgovorna za sve aspekte svog posla. Tenzija raste dok ona sastavlja sopstveni tim i radi na promociji svog albuma, pitajući se da li može sve to da izgura sama, jer joj je u prošlosti otac bio sklonište od komplikovane poslovne politike i beskrajnih detalja koji su uključivali vođenje njenog internacionalnog brenda i kompanije.

Pravi test stiže na dodelama Billboard nagrada. Beyoncé je trebala da nastupi pred svojim fanovima prvi put nakon skoro godinu dana, i želela je da publici prikaže sebe u svetlu u kakvom je nisu videli nikada do tada. Njen već veliki tim se proširio i na specijaliste koji su pravili interaktivne projekcije, koji bi takođe ulazile u sastav nastupa. Beyoncé je imala ozbiljan zadatak da uklopi sve ove elemente i da da sve od sebe tokom nastupa. Videli smo je u bekstejdžu, i u trenucima kada je mislila da će sve da propadne...

Dodela Billboard nagrada su se završile - na kraju, predstavljale su jedan od nakomplikovanijih projekata koje je Beyoncé ikada preuzimala na sebe, ali su takođe bile i njen ogroman uspeh. Kada su se na kraju svi delovi složili, Beyoncé je predstavila svoju novu sebe - kao i uvek, na spektakularan način.

Subota, 8. jul od 20:30 - ekskluzivno na MTV kanalu- Beyoncé!

Pogledajte još