PAŽLJIVE, ANALITIČNE I OPREZNE: Saznajte sve što niste znali o osobama rođenim u znaku Device

Device - osobe rođene u periodu između 23. avgusta i 22. septembra.

Opšte karakteristike

Device su veoma marljive, uredne, praktične, pouzdane osobe i veliki ljubitelji higijene i poretka. Pažljivi, analitični i oprezni po prirodi, oni iznad svega vrednuju red, rad i disciplinu. Zbog svoje analitičnosti, poslušnosti i oštroumnosti, s lakoćom prihvataju društveni kodeks ponašanja i sa velikom predanošću ga primenjuju u praksi. Izuzetno su disciplinovani, naročito u oblasti higijene i zdravlja. Takođe poseduju preciznu misao, kao i oštro oko za detalje. Obožavaju da studiraju život sa distance i da uče na tuđim iskustvima, a prijateljstva radije zadržavaju na površnim odnosima. Device imaju jednu nezgodnu osobinu, a to je da mnoge stvari vide u crno - belim krajnostima. Oni su do te mere analitični i uredni da u svakom trenutku imaju isplaniran kalendar svakodnevnih obaveza. U emotivnom odnosu nedostaje im spontanost i strast, ali taj nedostatak nadoknađuju preciznošću.

Muškarac Devica ne preteruje ni u ljubavi, ni u trošenju novca. U ljubavi više traži kvalitet nego kvantitet. On želi častan i iskren odnos i neće žaliti utrošeno vreme da bi pronašao svoju idealnu partnerku. Zbog izrazite opreznosti i dobre obaveštenosti, retko koji muškarac Devica će zaboraviti da čestita rođendan, godišnjicu braka ili neki drugi važan datum. Poklon nije obavezan.

Kod žene Device simboliku ne treba shvatati suviše bukvalno. Stidljiva po prirodi i praktične naravi, ona se nikako ne smatra naivnom osobom. S punim pravom će se suprostaviti i izneti svoj stav, možda će cepidlačiti, ali svakako neće prećutati i progutati laž. Ima u sebi preveliku dozu kritičnosti i uvek teži idealnom partneru, koga će lupom da traži.

Device poseduju znatiželjan i logičan um, te su u tom smislu dobri učenici i nastavnici. Njihov mentalni sklop daje im mogućnost da analiziraju i rešavaju najkomplikovanije probleme. Veoma su spretni i praktični u preciznom radu rukama, gde predstavljaju prave virtuoze. Uglavnom su savesni radnici i po prirodi perfekcionisti. Generalno su bolji radnici nego rukovodioci. Zbog urođenog nepoverenja, mogu biti zahtevni poslodavci. Imaju snažan potencijal za nauku, umetnost i jezike. Odgovara im bilo koji posao u kome se traži analiza i preciznost. Odlično se snalaze kao programeri, statističari, računovođe, pravnici, lekari i prevodioci.

Device ne umeju da se opuste i uživaju, jer su stalno zauzete nekim poslom ili stvaralačkim ulogama. U prosečnom radnom danu oni znaju da rade za dvoje, a kad su u dobroj formi, mogu i za četvoro. Pre će ih privući intelektualni hobiji nego sportske discipline, što ih ne sprečava da se odlično snalaze u sportovima koji zahtevaju preciznost, poput bilijara i golfa, ili inteligencija, kao kod šaha. Najbolji kvalitet Devica je njihova velika izdržljivost i upornost. Bilo bi dobro da uvedu u svoj dnevni ritam aktivnosti i duge šetnje, vožnju bicikla ili bilo koje druge discipline na otvorenom.

Device izuzetno vode računa o ishrani. Obožavaju obroke koji su bogati raznovrsnim povrćem, integralnim žitaricama i voćem. Mnoge Device promovišu zdrav način života i uglavnom su vegetarijanci. Za njihovo zdravlje je veoma rizično ako nekotrolisano konzumiraju lekove, alkohol ili bilo koju vrstu stimulativnih sredstava. Donji deo stomaka je deo tela gde, na žalost, prvo osete opterećenje i tegobe. Emotivna razočaranja i nemir narušavaju njihov energetski balans i unutrašnji mir, a organi za varenje najviše trpe. Ali zato su veoma otporni na prolazne prehlade i grip, jer Device generalno imaju spor metabolizam. Pedantnim Devicama je potrebna velika higijena, jer ih takvi uslovi čine sigurnim i otpornim na bilo koju bolest.

Deo tela kojim vlada znak: Organi za varenje, abdomen, stomak, creva, pankreas.
Izgled: Bojažljiv hod, zastajkuje dok hoda, sivi ten, bistar pogled.
Zdravlje: Najbitnije je ne sitničariti.
Najveće vrednosti: Humanost, ljubaznost, genijalnost.

Mitologija

Po grčkoj mitologiji, sazvežđe Device (lat. Virgo) je personifikacija boginje zemljoradnje Demetre (grčke boginje žitnih polja i plodnosti, a rimski korelat joj je boginja Ceres). Ona je bila jedna od najdarežljivijih boginja i veoma voljena, zbog usluga koje je učinila ljudskoj vrsti, podarivši im bogatstvo žetve, kao nagradu za obrađivanje zemlje, koja je bila u njenoj nadležnosti. Ona je ljude poučila uzgajanju, čuvanju i pripremanju žitarica za ishranu i bila je nadležna za plodnost zemlje. Njoj se narod Grka obraćao svakodnevno i, dok su ostala božanstva povremeno upadala u ljudske živote prema sopstvenim interesima, ili pomagala nekim posebno omiljenim smrtnicima, Demetra je stvarno hranila ljudski rod. Ona je jedina mogla uistinu da razume sva ljudska iskustva patnje i bola, pošto ih je i sama iskusila: sa vrhovnim bogom Zevsom je imala vanbračnu kćerku Koru, kasnije poznatu kao Persefonu. Demetra je bila jedna od prvih naložnica Persefoninog oca Zevsa, moćnog vladara Olimpa, mnogo pre nego što je on oženio Heru. Poznata je i po tome što je srčano branila kćer Persefonu.

Kora ili Persefona je bila poslušno i srećno dete, koje je detinjstvo provelo u igri sa rođakama, boginjama Artemidom i Atinom, i često je brala divlje cveće na livadama blizu svog doma. Njena mladost i lepota su privukle pažnju Hada, boga podzemnog sveta mrtvih, i on se zaljubio u nju. Kad je jednom u šetnji ubrala narcis (Gea je stvorila cvet narcis, koji je svojom lepotom privukao Korinu pažnju), cvet smrti, otvorila se pod njom zemlja i iz dubina je izašao bog Had na zlatnim kočijama, koji ju je brzo savladao i doslovno sa njom propao u zemlju. Persefona je postala Hadova žena protiv svoje volje u donjem svetu mrtvih, Hadovom kraljevstvu. Kada je Demetra čula njene krike, potrčala je na livadu, ali nije uspela da je nađe. Uz pomoć baklje, putovala je i noću i danju, tražeći kćer i zaboravivši da hrani i poji ljude. Posejdon, bog mora, video je Demetru kako putuje i, zaljubivši se u nju, počeo je da je proganja.

Izvor: Astrosav.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.