Film Tilva Roš pobednik 40. Sofesta

BEOGRAD, 6. jula 2011. (Beta) - Film "Tilva Roš" reditelja Nikole Ležaića pobednik je ovogodišnjeg jubilarnog, 40. filmskog festivala Sofest u Sopotu, saopštio je žiri.

Nagrada koju čine Velika statueta Sofesta i novčani iznos od 800.000 dinara dodeljena je producentskoj kući "Kiselo dete".

Prema obrazloženju žirija, koje je u utorak uveče na svečanom zatvaranju festivala pročitala glumica Svetlana Bojković, u Ležaićevom filmu je savremenim filmskim jezikom "izvanredno upečatljivo prikazana mlada generacija uhvaćena u procep globalizma i provincijalizma".

Nagradu za najbolju režiju, koju čine Statueta Sofest i novčani iznos od 400.000 dinara, dobio je Oleg Novković za film "Beli, beli svet".

Nagrada za najbolji scenario (statueta i 200.000 dinara) pripala je Milošu Radivojeviću, Vladislavi Vojnović i Svetozaru Vlajkoviću za film "Kako su me ukrali Nemci".

Za najbolju mušku i žensku ulogu nagradjeni su Uliks Fehmiu i Jasna Djuričić, za uloge u filmu "Beli, beli svet". Njima su pripale statuete Sofest i po 200.000 dinara.

Pogledajte još