Savić potpisao za Mančester siti!

Ovaj 20-godišnji reprezentativac Crne Gore drugo je pojačanje Sitija u ovom prelaznom roku, pošto je u ponedeljak doveden Gael Kliši iz Arsenala.

Savić bi trebalo da pojača konkurenciju u odbrani, pošto je Kolo Ture odsutan zbog doping suspenzije.

Ljubitelji fudbala u Engleskoj mogli su da upoznaju Savića u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, pošto se Crna Gora nalazi u grupi sa njihovom reprezentacijom.

Savić je bio deo tima "sokolova" koji je odigrao 0:0 sa Engleskom na Vembliju u oktobru prošle godine. Tada je igrao protiv čak petorice novih saigrača, ali je najviše upamtio saigrača Šona Rajt-Filipsa.

"Čuvao sam Šona kada je ušao i bio je lukav... Nikad nisam zamišljao da ću manje od godinu dana od tada biti saigrač sa tolikim igračima Sitija. Jedva čekam da zaigram s njima i drugim sjajnim igračima"
, rekao je Savić za sajt kluba.

Ovaj defanzivac počeo je karijeru u BSK Borči iz Beograda 2009. godine. Na kraju te sezone, u letu 2010, otišao je na 10-dnevnu probu u Arsenal, ali nije ostao tamo, nego je prešao u beogradski Partizan, sa kojim je osvojio duplu krunu.

"Ostvario mi se san dolaskom, a naročito se radujem što ću upoznati Edina Džeka i Aleksandra Kolarova, zato što obojica govore moj jezik i takođe dolaze sa Balkana. Aleks me je već zvao i poželeo mi dobrodošlicu, zbog čega se osećam kao kod kuće", kazao je Savić.

"Stalno gledam Premijer ligu i znam da je to mesto na kome treba biti, tako da jedva čekam da zaigram i dostignem velike stvari. Imamo neverovatni stadion, a na televiziji sam mnogo puta viđao koliko su strastveni navijači Sitija
", rekao je Savić.

(Beta-AP)

Pogledajte još