Peti Vinski park ove subote u Sremskoj Mitrovici

Više od 100 vinarija iz Srbije i 24 malih proizvođača delikatesnih prehrambenih proizvoda predstaviće se 27. avgusta na festivalu fina "Vinski park" u Sremskoj Mitrovici.

Pred više od 700 domaćih vrhunskih vina posetioci će moći, od 18 sati do ponoći, da uživaju i u vinima iz Gruzije, koja je ove godine zemlja gost festivala.

Ova manufestacija održava se petu godinu zaredom u Gradskom parku u cilju promocije vinske kulture u Sremu i približavanja proizvođača njihovim krajnjim potrošačima.

Direktor Turističke organizacije Sremske Mitrovice Dušan Drča podsetio je u izjavi za Tanjug da se Vinski park tradicionalno održava u ovom gradu i istakao da taj festival iz godine u godinu raste i privlači sve više prozvođača vina i posetilaca.

Rekao je da poslednje tri godine na festivalu nastupa zemlja gost i podsetio da su prošle godine to bile SAD, dok će se u subotu kao zemlja gost predstaviti Gruzija, nadaleko čuvena po kvalitetu i proizvodnji vina.

- Ove godine napravili smo najveću i najmasovniju manifestaciju posvećenu vinu, gde ćemo imati 105 vinarija i više od 700 različitih ukusa vina, a pored toga imamo i 24 izlagača hrane koji će predstaviti Srem i Sremski okrug, a svi znamo da je Srem poznat po kulenu, šunki i mesnim prerađevinama, naveo je Drča.

Najavio je da će posetioci imati priliku da uz kvalitetno vino uživaju i u dobroj muzici i pozvao sve zainteresovane da dođu na festival vina, ali i posete prelepu gradsku pažu na Savi i obiđu grad.

Svi posetioci će biti u prilici da uživaju u muzičkom programu koji će se održati po sledećem rasporedu: 
- 18.00 do 20:00h - Duo "Imperial Strings"
- 20:30 do 23.00h - Nevas Quintet
- 23.00 do 24.00 h - Jazzysad See less

Festival organizuju Turistička organizacija Sremske Mitrovice, Grad Sremska Mitrovica i udruženje "Sinergija dobra energija".

Drča je apelovao na posetioce da ukoliko se odluče da isprobaju vina, ne sedaju za volan, već da radi opšte bezbednosti krenu u društvu vozača koji ne pije alkohol.

Izvor: Dnevnik
Foto: Promo

Pogledajte još