Orlovi optimisti uprkos brojnim povredama

Miroslav Raduljica ranije je otkazao zbog povrede, dok Nemanja Bjelica do avgusta neće moći da igra sa loptom. Današnji trening propustili su i Duško Savanović i Kosta Perović, dok je Novica Veličković radio samostalno.

Novinari su se zabrinuli kada je selektor Dušan Ivković u Beogradu otkrio da je Novici Veličkoviću atrofirao mišić, a da Duško Savanović ima problema sa aritmijom, uz ogradu da bi najbolje bilo da
lekar ili igrači kažu šta ih tačno muči, kao i da nema previše razloga za brigu.

"Vučem povredu od prošlog leta i to se nagomilalo treninzima i naporom. Nisam mogao uopšte da koristim taj mišić od bolova i sada ga polako vraćam u život. Još ne mogu u potpunosti da radim sa saigračima", rekao je novinarima Veličković.

On još nije spreman za grupni rad, ali je rekao da je situacija sada mnogo bolja.

"Boli me i dalje, ali je mnogo bolje nego što je bilo ranije. Na kraju sezone naročito. Imao sam tada bolove od kojih nisam mogao da se zagrejem za trening, a kamoli da igram košarku", kazao je Veličković.

On je dodao da ne zna koliko će trajati oporavak.

Osim ozbiljne povrede, za koju je javnost tek sad saznala, igrač je imao tešku sezonu jer je i malo igrao, ali je kazao da ga ništa nije slomilo mentalno.

"Svi me pitaju šta si i kako si. Nije lako sedeti na klupi, kao što nije ni kad te nešto boli. Gledao sam ovu sezonu i previše. Mislim da sam dovoljno stabilan, mnogo sam se kontrolisao ove sezone. Sledeća će mi biti jako važna, da se vidi šta mogu, i da nisam 'trojka'"
, rekao je ovaj rođeni Zemunac.

Savanović je umirio strahovanja o srčanim problemima, rekavši, na svoj način, da je u pitanju rutinska stvar.

"Ama, kakva aritmija, ko vas je to dezinformisao? A Duda (selektor)? Ako je on rekao, onda ću morati da se složim"
, rekao je Savanović uz osmeh.

"Jeste to vid aritmije, ali ovo je protokolarna stvar, čisto papirološki. Jedino je lekar želeo da ima čistu savest. Mehaničkom terminologijom, klapna mi se ne zatvara, u razgovoru s doktorom sam ranije radio testove i otkrili smo da postoji 0,001 posto šanse da može nešto da se desi jer imam slabiju ili jaču prokrvljenost i rešili smo da sada otklonimo sumnje, jer je posle glupo. Dakle, jedan dan i to je to", rekao je Savanović.

Novinare je zanimalo da li oseća neke fizičke posledice toga.

"Ma, igram 15 godina s tim i nemam apsolutno ništa. Jedino što me bole noge, ali to nije od srca, nego od umora"
, rekao je Savanović.

Kosta Perović je imao problema sa stopalom i imao je terapiju, a današnjom magnetnom rezonancom želi da se oktlone sve sumnje i dobije dozvola za rad.

"Nije ništa ozbiljno. Imao sam neke upale u stopalu, ne mogu da kažem stručni termin, ali treba samo magnet da uradim, da se vidi u kom je sve stanju. Ne bi trebalo da bude problema, ne osećam ništa dok hodam. Drugačije je, naravno, pod opterećenjem, ali sam posle razgovora s doktorom i iz Barselone zaključio da će sve biti u redu"
, rekao je Perović.

(Beta)

Pogledajte još