Isplata kredita za Gazelu nije obustavljena

"EIB i Javno preduzeće Putevi Srbije su 2007. godine potpisali ugovor o kreditu od 33 miliona evra za rekonstrukcijue mosta Gazela, uz garanciju Vlade Srbije. Do sada je iz kredita isplaćeno 28 miliona evra, a preostali novac je na raspolaganju za isplatu", kazali su u EIB.

Predstavnik EIB za odnose sa medijima Marko Santareli kazao da u ovom trenutku ne postoji odluka banke o mogućem drugom kreditu iako su razgovori u toku.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da je EIB obavestila Puteve Srbije da nije spremna da odobri nastavak povlačenja kredita za Gazelu nezadovoljna zbrinjavanjem raseljenih Roma. Đilas je kazao i da će Putevi Srbije preostalih 30 miliona evra za završetak radova obezbediti iz kredita domaćih banaka.

Kako je agenciji Beta rečeno u Javnom preduzeću Putevi Srbije, Evropskoj banci za obnovu i razvoj već je upućen zahtev za uplatu nove tranše kredita u iznosu od pet miliona evra.

Ugovor o rekonstrukciji Gazele vrednosti 58 miliona evra, sklopili su Putevi Srbije i austrisjska komapanija Štrabag. Prilikom potpisivanja ugovora rečeno je da će se obnova finansirati kreditima EIB od 33 miliona evra i EBRD od 25 miliona evra, dok će Beograd izdvojiti 7,5 miliona evra, Putevi Srbije 4,8 miliona evra i Evropska agencija za rekonstrukciju s donacijom 6,75 miliona evra.

BEOGRAD, 7. jula 2011. (Beta)

~KIS_zavrsetak~

20110707_399_1_1

Pogledajte još