M.I.A. i Underworld oduševili EXIT

Bend Editors je pred popunjenim prostorom ispred glavne bine odsvirao svoje najveće hitove, a pevač Tom Smith je tokom nastupa razbio gitaru i na bini izvodio akrobacije penjući se po instrumentima.

Veliki broj obožavalaca benda, nakon nastupa, pokušali su da kod izlaza iza bine vide članove benda, a neki od njih su satima bezuspešno čekali da se njihovi heroji pojave u nekom od kombija.

(old_image)

M.I.A. je nastup počela u ponoć, a svoj najveći hit "Paper Planes" izvela je tek pred sam kraj koncerta.

Energična pevačica, poreklom iz Šri Lanke prikazala je publici veoma nesvakidašnji, alternativni i futuristički šou, sa obiljem video i svetlosnih efekata.

Na glavnoj bini su tokom druge večeri EXIT-a nastupili i beogradski bend S.A.R.S. i Petrol, a u 20 časova veseli koncert prepun pozitivnih poruka ljubavi i mira imali su Amadou i Mariam, slepi muzički duo poreklom iz Afrike.

U Dance areni, bini koja je namenjena obožavaocima elektronske muzike, nastupili su britanski elektronski duo Underworld, koji su ovog puta Exit posetiocima odsvirali svoje hitove uživo.

Iz publike su se čule najveće ovacije tokom izvođenja pesme Born Slippy, koju su tokom svih godina EXIT festivala u svojim nastupima puštali i mnogi drugi di-džejevi.

(old_image)

U jutarnjim časovima na Dance areni su nastupila i još dva popularna di-džeja i to Carl Craig i Marco Carola, a neumornu bubliku u šest časova ujutru dočekala je di-džej Tini.

Druge večeri festivala Fjužn bina ugostila je holandski indi rok sasta "Go back to the zoo", posle kojih je u dva sata posle ponoći nastupio hrvatski muzičar Damir Urban sa pratećim bendom.

Fjužn bina bila je popunjena do poslednjeg mesta, a Damir Urban otpevao je jedan od svojih najlepših hitova "Budi moja voda", koju je publika u glas pevala sa njim.

Na istoj bini je pre njih nastupio i nigerijski muzičar Femi Kuti u pratnji benda "The Positive Force".

Femi Kuti

(old_image)

Na Suba stejdžu, koja nosi ime novosadskog poznatog umetnika i kompozitora Mitra Subotića Sube, oko pet sati ujutru nastupio je jedan nesvakidašnji duo i to Lenhart Tapes i Dušan Culjić. Lenhart je di-džej koji muziku pušta sa audio kaseta, a Dušan Culjić mu je pružio podršku na alt saksofonu.

EXIT festival, koji se održava po 12. put u Novom Sadu, najavio je da tokom treće večeri festivala očekuje i svog dvomilionitog posetioca, kojem će kao nagrada biti uručena ulaznica za narednih 10 izdanja festivala.

Pogledajte još