Zvezda pobedila Matersburg

Strelci za crveno-bele su bili Borha u 18. i Reljić u 34. minutu. Matersburg je najbliži pogotku bio u 64. minutu, kada je golman "crveno-belih" Kirovski odbranio šut Morta iz penala.

Robert Prosinečki je malo promešao karte za duel sa Matersburgom pa je Tošić ponovo bio na štoperu, a Darko Lazović je igrao po desnoj strani, dok je Borha prešao levo. Centralni vezni igrači bili su Kadu i Dimitrijević, dok je zadnji vezni bio Mijailović.

U drugom poluvremenu na tom mestu igrao je Kovačević, dok su štoperski tandem činili Mijailović i Savio, a Tošić se vratio na levog beka.

Poseban detalj meča je ulazak u igru 16-godišnjeg Filipa Jankovića u 72. minutu, koji je još jednom dokazao da je budućnost Crvene zvezde. Mirnoćom u igri i nebežanjem od odgovornosti Janković je sigurno opravdao poverenje Roberta Prosinečkog.

Bruno Mezenga je zabeležio prve minute u crveno-belom i bilo je jasno da se radi o kvalitetnom napadaču koji će pravo lice pokazati kad „izađe iz umora“. Evandro je odigrao poslednjih pola sata utakmice i posle nekoliko poteza videlo se da je nezgodna povreda od proletos prošlost i da će Zvezdina „10“ biti prava u sezoni koja dolazi.

Zvezda je imala podršku više od 1.000 navijača iz svih delova Austrije.

Crvena zvezda: Kirovski, Mikić, Vilotić (Kovačević), Tošić, Reljić (Savio), Mihajlović, Dimitrijević (Janković), Lazović (Vešović), Borha (Jeremić), Kadu (Evandro), Kaluđerović (Mezenga).

Pogledajte još