Đoković i Zimonjić izgubili od Šveđana

Švedska je drugog dana takmičenja smanjila vođstvo Srbije na 1:2.

Bodove za Srbiju doneli su juče Viktor Troicki koji je pobedio Mihaela Rideršteda sa 3:1 i Janko Tipsarević kome je Ervin Elesković predao meč posle povrede.

Šveđani Simon Aspelin, 54 dubl igrač na ATP listi i Robert Lindested - 14 na dublm listi, nisu se uplašili branilaca titule u Dejvis kupu.

Za Srbiju su igrali najbolji teniser sveta Novak Đoković i jedan od najboljih dubl igrača Nenad Zimonjić, ali nisu uspeli da savladaju, ipak, uigraniji par.

U prvom setu Srbija je povela, ali su Šveđani napravili brejk i preokrenuli rezultat na 3:2 i do kraja ovog dela igre održali prednost.

U drugom setu opet je Srbija povela, međutim, domaći igrači nisu se uplašili najboljeg svetskog tenisera u singlu i jednog od najboljih u dublu. Nastavili su u svom ritmu i u finišu posle 5:5 došli do taj-breka i do 7:6.

U trećem setu ništa se nije promenilo, pa su Šveđani ubedljivo sa 3:0 dobili ovaj meč.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović ocenio je da je Srbije i dalje favorit u duelu sa Švedskom.

"Šveđani imaju dobar dubl, to smo znali. Mada mislim da Novak i Nenad danas nisu imali sreće u određenim momentima. Mislim da smo pokazali da smo favoriti. Očekujem sutra jednu pobedu i nadam se da ćemo ući u polufinale
", rekao je Živojinović.

U nedelju, trebalo bi da Mihael Ridersted igra sa Novakom Đokovićem i Ervin Eleskovic sa Viktorom Troickim. Prvi meč će početi u 13.00.

Selektori jedan sat pre meča mogu da zamene igrače.

Pobednik ovog duela sastaće se u polufinalu se Argentinom, koja je u Buenos Ajresu povela sa 3:0 protiv Kazahstana.

Pogledajte još