Srbija preko Argentine do finala!

Srbija će sutra u finalu igrati protiv Litvanije, koja je u polufinalu pobedila Rusiju.

U veoma uzbudljivoj utakmici, punoj preokreta, mladi košarkaši Srbije u finišu su imali više nerava i koncentracije i zasluženo su izborili pravo da se bore za titulu prvaka sveta.

U poslednji minut ušlo se sa prednošću našeg tima od samo dva poena (69:67), što je nagoveštavalo dramatičnu završnicu, ali su u narednih 40 sekundi reprezentativci Srbije napravili seriju od 5:0 i pet sekundi pre kraja poveli 74:67.

To je bio povod da igrači sa klupe prerano počnu da slave, zbog čega je naš tim dobio tehničku grešku, koja je Argentincima samo omogućila da malo ublaže poraz.

U reprezentaciji Srbije briljirao je bek Partizana Bogdan Bogdanović, koji je postigao 25 poena i imao osam skokova. On je bio najzaslužniji što je naš tim sredinom treće četvrtine uspeo da anulira prednost Argentine od pet koševa i da pređe u vođstvo.

Treba istaći i pleja našeg tima Bogića Vujoševića, koji je u poslednjem minutu imao dovoljno koncentracije da realizuje ključna slobodna bacanja i da reprezentaciji Srbije omogući da uđe u mirnu završnicu.

Srbija: Cvetković 5, Vujošević 11, Lambić 2, Krstić, Bogdanović 25, Mitrović 2, Gujančić 14, Silađi 2, Bešović 15, Drenovac, Igrutinović, Dangubić.

Argentina: Galici, Masareli 12, Basabe, Đorđeti 8, Kopelo, Đaveno 13, Paredes 2, Peres 8, Delija 19, Dijas, Podesta, Garino 9.

(FoNet)

Pogledajte još