Mijatović: Branimo svetinju!

Prema njegovim rečima, u polufinalnoj pobedi protiv Argentine presudila je vera njegovih izabranika u sopstvene moći.

"Nije sve išlo lako u duelu sa odličnom selekcijom Argentine. Međutim, znali smo koliko vredimo i kakve igrače imamo i verovali smo da naš kvalitet i karakter moraju da dođu do izražaja", rekao je Mijatović.

Osvrćući se na finalni susret protiv Litvanije, selector našeg tima kaže da nije bitna snaga protivnika, koliko vera u sebe i tradiciju.

"Mi u Letoniji branim čast srpske košarke. Tako su razmišljale mnoge trofejne generacije pre nas, tako razmišljamo i mi. Litvanci jesu najjači tim na šampionatu, ali ako žele da to potvrde i osvoje zlato moraće da nas pobede. Učinićemo sve da im pokvarimo planove", rekao je Mijatović.

Junak pobede protiv Argentine Bogdan Bogdanović bio je presrećan posle plasmana u finale:

"Ovo je veliko iskustvo. Odigrali smo strašnu utakmicu. Od samog početka imali smo pravi pristup. Drago mi je da sam pomogao drugovima i da sam se konačno vratio u pravi ritam. Litvnci su nam stari dužnici i verujem da je došao trenutak za veliki revaš. Potrošili smo dosta energije protiv Argentine, ali ostalo je snage da odigramo najbolje i damo sve od sebe u finalu", rekao je Bogdanović.

(FoNet)

Pogledajte još