JESENJE NIJANSE: Kojih pet boja za kosu će obeležiti predstojeću sezonu?

Nova sezona se bliži, što znači da možemo da planiramo neke nove jesenje modne komade, ali i frizure. Veliko pitanje jeste šta ćemo odabrati?

Hladniji meseci imaju tendenciju da zahtevaju promenu palete koja ide u bogatijem, dekadentnijem pravcu. Nijanse kose se pojačavaju u duboki kakao, višedimenzionalnu karamelu i topli ćilibar. I, naravno, za buntovnike, tu su i kontrastne boje.

U nastavku otkrijte 5 najpopularnijih boja kose za jesen 2022.

Zlatni pramenovi

Veliki trend koji ćemo viđati u jesenjim mesecima su bogate nijanse tople plave, brinete i karamele. Prošli su dani kada smo nosili samo jednu boju kose – očekujte više pomešanih nijansi ćilibara i bronzane, kakve smo nedavno videli kod Beyonce ili Jennifer Lopez.

Cimet brineta i bakarni tonovi

Jedina nijansa za koju se svi profesionalni frizeri slažu da će vladati jeste crvena (u svakom svom tonu). Cimet smeđa, tamno kestenjasta, narandžasto-crvena posebno će biti u fokusu (neka vam Gigi sa početka 2022. posluži kao inspiracija). Ovu boju je teško zadržati jer brzo bledi, ali uvek izgleda neverovatno lepo. Konsultujte svog koloristu na koji način može da vam obezbedi produženi sjaj i jači intenzitet, u zavisnosti od prirodnog tona kose.

Tamnija plava

Umesto da posvetlite kosu platinastim pramenovima, ova jesen zahteva suprotan pristup: unesite dublje i tamnije nijanse plave i smeđe koje će stvoriti dubinu i kontrast u vašoj kosi. Ovo je idealan izbor za one koji žele da potamne kosu, ali ne i da je farbaju celu. Takođe, lakše ćete je održavati i izgledati prirodnije.

Moka brineta

Boja čokolade i moka će dominirati tokom jeseni i zime, prema mišljenju profesionalnih frizera. I Nicola Peltz-Beckham već je promenila svoju plavu boju kose u ovu, ugledajući se na večiti sjaj Victorie Beckham. Ukoliko vam je jedna boja monotona, možete je kombinovati sa pramenovima u boji karamele koji uokviruju lice.

Kontrasti

Želite da posvetlite boju, ali da zadržite svoju prirodnu nijansu u korenu? Imate sreće jer su kontrasti koji uključuju tamniji koren i svetliju kosu ponovo IN. Ovo daje iluziju velike i guste kose, naglašavaju frizeri, a takođe smanjuju potrebu odlaska u salon svakog meseca, jer se izrastak više ne sakriva. Još ako uradite dobro senčenje pramenova, bez naglih prelaska, a sa teksturom i dimenzijom, biće ovo look koji ćete nositi i sezonama kasnije.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Elle.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još