I Norvežani vole Cecu

Povod za ovu tužbu biće to što je kompanija iz Norveške na svoj internet sajt pustila u prodaju pesmu "Šteta za mene", a da pri tom nije tražila dozvolu od autora pesme Aleksandra Milića Milija, piše "Alo".

- Čim su čuli da je pesma bez dozvole puštena u prodaju, i to po ceni nižoj od one za koju su je oni zvanično prodavali, Ceca i Mili su se čuli da se dogovore šta da preduzmu po tom pitanju. Pošto po prethodnom dogovoru njih dvoje dele novac od prodaje pesme, oboje su smatrali da im je pričinjena velika šteta, konsultovali su se s advokatima i dali im nalog da podignu tužbu protiv mobilnog operatera - kaže izvor blizak folk zvezdi.

Telenor na svom sajtu prodaje pesmu "Šteta za mene" po ceni od 82,60 dinara.

- Nisam znao da je tako nešto moguće da neko uzme i prodaje pesmu bez ikakvih prava na to. "Miligram" nije nikome dao prava na digitalnu distribuciju bilo koje pesme sa albuma "Ljubav živi", jer poseduje svoju digitalnu distribuciju preko sajta www.miligrammusic.com. Moraćemo pokrenuti pravni postupak protiv "Telenora" u cilju rešavanja ove situacije. Pitanje digitalne piraterije kod nas inače nije adekvatno rešeno, ali to nije podrazumevalo velike kompanije poput "Telenora", tako da je ovo svojevrsni presedan - rekao je Mili.

"Telenor" se po ovom pitanju još nije oglasio.

Pogledajte još