Odata pošta žrtvama u Srebrenici

SARAJEVO, 11. jula 2011. (Beta) - Verskim obredom i sahranom 613 identifikovanih žrtava u Memorijalnom centru u Potočarima u ponedeljak je završen komemorativni skup povodom 16. godišnjice stradanja Bošnjaka u Srebrenici.

Medju sahranjenima su i posmrtni ostaci najmladje srebreničke žrtve Nasiba Muhića, koji je imao 11 godina kada je ubijen.

U Potočarima se u ponedeljak okupilo oko 40 hiljada ljudi, medju kojima su bili članovi porodica žrtava, visoki zvaničnici BiH i Federacije BiH, hrvatski predsednik Ivo Josipović, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, zamenik turskog premijera Bulent Arinč, američki ambasador u BiH Patrik Mun, kao i članovi diplomatskog kora.

Nastradalima je poštu odao i položio venac spomen-obeležje Miladin Dragičević, izaslanik predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika. Komemoraciji su prisustvovale i "Žene u crnom" iz Beograda.

Visoki domaći i medjunarodni zvaničnici poručili su u ponedeljak iz Potočara da se srebrenička tragedija ne sme ponoviti i da oni koji negiraju genocid u Srebrenici ili ga minimiziraju ometaju proces pravde i pomirenja.

Pogledajte još