Dragutinović: Nisam pričao sa upravom Zvezde

Danima se po srpskim medijima provlače “rokovi” koje daju ili Crvena zvezda, ili Ivica Dragutinović za eventualno uspostavljanje saradnje. Da li uopšte ima tih “rokova”?

Vreme je da se i to sazna, da se raščisti jednom za svagda, “pomoć” ćemo, naravno, potražiti od glavnog junaka priče koja je dugo već među ključnim temama u krugovima koji su uz klub iz Ljutice Bogdana.

Pitanje broj jedan, pitanje svih pitanja: da li ćete ovog leta da pojačate Zvezdu?
- Opet napad iz svih oružja – nasmejao se defanzivac u priči za „Sport“o čijim kvaliteima, i fudbalskim i ljudskim, izlišno je i govoriti.

Još jedanput: hoćete li da potpišete ugovor sa bivšim prvakom Evrope i Sveta?
- Hajde da zaustavimo razna pisanija o meni...

Sa Pantelićima u Grčkoj

Dve kuće, prijateljske kuće, kojima koračaju Dragutinovići i Pantelići, provele su letnji odmor u Grčkoj. - Nauživali smo se na Kritu, ništa slabije nije bilo ni u Atini, bio mi je potreban ventil imajući u vidu kroz šta sam sve prošao od povrede i operacije Ahilove tetive do povratka na teren – naglašava Ivica.


Zašto?
- Neću više da se nerviram čitajući brojna mišljenja po forumima, vezana, navodno, za rokove koje tražim na putu do nekog dogovora sa Zvezdom.

Šta je, zapravo, istina?
- Istina?

Da, istina?
- Kako da prođemo kroz šumu dezinformacija?!

Pažljivo, korak po korak...
- Bar 95 odsto onoga što se pisalo prošlog i ovog meseca o Zvezdi i meni ne odgovara činjeničnom stanju, jednostavno, izmišljeno je, počev od mojih kontakata sa rukovodstvom crveno-belih.

Koliko ih je bilo?
- Ni jedan!

Valjda ste se susreli s nekom osobom iz Zvezdinog doma, trener Robert Prosinečki je vaš bivši saigrač iz Standarda, uz to i odličan prijatelj?
- Jedanput ste i vi bili svedok našeg sastanka, sedeli smo, uostalom, zajedno u bašti popularnog beogradskog lokala “Bona fides” na Pravnom fakultetu, s nama je, za stolom, bio i Savo Milošević. Zna se koliko mi je Prosinečki prirastao za srce, poštujem tog čoveka i sve ono što radi, bio je sjajan fudbaler, sad je i odličan trener...

Obećali ste mu da ćete doći na Marakanu?
- Nisam nikome ništa obećavao.

U Zvezdi se uzdaju da ćete dati pristanak?
- Odluku gde ću da nastavim karijeru još nisam doneo, danas bi trebalo da se čujem sa menadžerom Zoranom Vekićem, koji je, jasno, angažovan oko svih stvari vezanim za moje ugovore. Toliko, istine radi, budući da je samo ona važna, bar meni je važna. Ne želim da se za mnom vuku repovi i neko, makar i na tren, pomisli da sam neprofesionalan. Pažljivo čuvam svoju ličnost i ne dam da se na nju baci i najmanja senka – zaključio je Ivica Dragutinović, “komandant Drago”, kako ga zbog svih vrlina nazvaše u Sevilji.

Posle svega ostala je, ipak, zagonetka: na koju će stranu Dragutinović?

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još