Novi singl Thievery Corporation, večeras koncert!

Večeras od 20 časova na Kalemegdanu MTV organizuje besplatan koncert na kojem će nastupiti član sastava Thievery Corporation Rob Garza, Cohen Solal iz tria Gotan Project i Gramophonedzie.

Poslušajte singl vašingtonskog dua:



Thievery Corporation
je sastav i DJ duo iz Vašingtona, koji čine Rob Garza i Eric Hilton. Njihova muzika prestavlja miks elemenata duba, acid jazza, reggae, indijske klasične muzike, zvukova Brazila, Bliskog Istoka, što rezultira specifičnom lounge estetikom. Ljubav prema klupskom životu i dub, bossa nova i jazz pločama spojila je Roba i Erika u leto 1995. Pažnju su privukli singlovima "Shaolin Satellite" i "2001: a Spliff Odyssey", a 1997. godine su izdali debi album "Sounds from the Thievery Hi-Fi". Godine 2002. nastaje album "The Richest Man In Babylon", na kojem su, u ulozi vokala, gostovali Emiliana Torrini, Pam Bricker i Loulou.

"The Cosmic Game" izlazi 2005. godine, a kao gostujući vokali na albumu se pojavljuju Perry Farrel, David Byrne i Wayne Coyne iz grupe The Flaming Lips. Peti studijski album "Radio Retaliation" je izašao u septembru 2008. i dobio je jednu Grammy nominaciju. U junu 2011. objavljen je njihov šesti studijski album "Culture of Fear".

Pogledajte još