DDOR – Fokus na potrebama klijenata

DDOR je kompanija sa bogatom tradicijom, ali i sa izrazito inovativnim pristupom pružanja usluga svojim klijentima. Prepoznatljivost kompanije dolazi kako iz višedecenijskog prisustva na tržištu tako i pripadnosti Unipol grupi, jednoj od liderskih finansijskih grupacija u Evropi. O poslovanju kompanije razgovarali smo sa Lazarom Bogdanovićem, direktorom Sektora za osiguranje privrede.

Šta je zajedničko vašoj kompaniji i ljudima s kojima sarađujete?

- Sa svojim klijentima, ali i partnerima delimo iste vrednosti, a to je briga o vrednostima na najbolji i najefikasniji način. Kada govorimo o poljoprivredi, najbolje potvrdu prethodne tvrdnje dobijamo kroz poverenje koje nam klijenti ukazuju godinama i preporučuju nas zbog profesionalnosti i stručnosti i efikasnosti u proceni i isplati štete.

U kojoj meri i na koji način su se s godinama menjali zahtevi kupaca?

- Svedoci smo da se život i rad ubrzava i iako naizgled u poljoprivredi to nije primetno u prvi mah, očekivanja su počela da se menjaju stasavanjem novih generacija. Upotreba tehničko-tehnoloških rešenja i digitalizacija nije zaobišla ni agro industriju. Zbog toga smo u 2021. godini predstavili jedinstvenu digitalnu platformu DDOR TERRA, razvijenu sa Institutom BioSens, koja omogućava svim klijentima sa polisom osiguranja useva i plodova da prijave štetu sa svoje njive ili voćnjaka. Na ovaj način, proces procene i isplate štete se značajno ubrzava.

Podržali ste projekat Izbor za najbolje poljoprivredno gazdinstvo i najboljeg mladog poljoprivrednika u Republici Srbiji za 2022. godinu. Kako je došlo do saradnje?

- Saradnja dolazi prirodno, jer je DDOR tradicionalno uz poljoprivrednike i poljoprivredna gazdinstva. Sama činjenica da DDOR potiče i posluje iz Novog Sada ide u prilog decenijama stvarane ekspertize o osiguranju u poljoprivredi. Takođe, najveći broj i najveće osigurane površine obradivog zemljišta se nalaze na severu, u Vojvodini i samim tim je i strategija DDOR-a okrenuta i daljem razvoju svesti o potrebi za osiguranjem. Dodatno, u Izboru učestvuje i Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika sa kojima imamo izvanrednu saradnju jer upravo smatramo da će njihovi članovi biti nova generacija savremenih poljoprivrednih proizvođača svesnih da je osiguranje potreba.

Kakva je budućnost poljoprivrede kod nas, u regionu i svetu iz perspektive DDOR kompanije?

- Svedoci smo u poslednjim godinama, pa i ovoj da se klimatske prilike menjaju i da sve više utiču na kvalitet života ljudi, životinja ali i obim prinosa u poljoprivredi. DDOR osiguranje na ovaj problem utiče na dva načina. Prvo, kao deo Unipol grupe, DDOR već sada prati, uveo je i uvodi standarde poslovanja kojima se čini značajna ušteda električne energije, smanjuje karbonski otisak i smanjuje negativan uticaj na klimatske promene. Drugo je upravo ovaj skup na kojem imamo priliku da učesnicima skrenemo pažnju na činjenicu da je osiguranje investicija, a ne trošak i da je potrebno da bude deo svakog poslovnog plana, pa i onog koje pripremaju i planiraju poljoprivrednici. Imajući u vidu da i Država Srbija subvencioniše ugovaranje osiguranja useva, plodova i životinja u nekim regionima ido čak 70%, još uvek imamo relativno nizak nivo osiguranih površina u Srbiji do 15%, a u Vojvodini do 18%.

Koji su vaši planovi za budućnost, čemu težite i šta je potrebno da biste realizovali ciljeve?

- Strategija DDOR-a stavlja u fokus klijente i samim tim sve naše aktivnosti okrenute su daljem razvoju proizvoda i usluga tako da i dalje na najbolji način štitimo vrednosti kako klijenata tako i društva u celini. Kompanija ovo dokazuje kako kroz odgovarajuće modifikacije i kreiranje novih usluga osiguranja tako i kroz unapređenje servisa klijentima poput DDOR TERRA platforme. Na ovaj način će se nastaviti i u narednom periodu čuvajući izgrađeno poverenje klijenata i partnera.

 

Pogledajte još