Minesota otpustila trenera

Rembis je tokom dvogodišnjeg boravka u Minesoti, za koju igra I srpski košarkaš Darko Miličić, imao učinak od 32 pobede i 132 poraza. Vulfsi su prošlu sezonu završili sa 17 dobijenih i 65 izgubljenih mečeva.

Rembis je došao u Minesotu 2009. godine da bi podigao jednog od "večitih gubitnika" lige. Minesota je, međutim, prošle sezone imala samo dve pobede više nego u godini pre nje, tako da je Kan odlučio
da otpusti prvog trenera kojeg je doveo u tim.

Rembis je tada tražio četvorogodišnji ugovor da bi napustio svoj posao prvog asistenta Filu Džeksonu u Lejkersima. To znači da će vlasnik Glen Tejlor morati da nastavi da plaća trenera, a to može da
ispadne još skuplje, pošto postoji opasnost da se sledeća sezona skrati ili ne igra uopšte.

"Zahvalan sam Glenu Tejloru na prilici koju mi je pružio. Tokom godina u kojima sam radio sa trenerima Džeksonom, (Petom) Rajlijem I (Kotonom) Ficsimonsom, naučio sam sve u usponima i padovima u ovom sportu. A danas je jedan od lošijih dana", rekao je Rembis.

"Ubeđen sam, međutim, da će moj rad sa mnogim mladim igračima tokom poslednje dve godine početi da se isplaćuje Tejloru I navijačima Minesote. Sada kada dolaze novi igrači, budućnost kluba deluje svetla", dodao je trener.

Rembis je napravio najmlađi tim u ligi, sa dobrim sportistima, a pomogao je mnogim igračima.

Darko Miličić je posle godina "tavorenja" u ligi planirao da se vrati u Evropu, ali je pod Rembisom zaigrao redovno, pružajući dobre partije. Osim njega, Kevin Lav je izrastao u Ol-star igrača, dok je Majkl Bisli pokazao zašto je bio visoki izbor na "draftu".

Minesota je, međutim, nastavila tokom sezone da pravi ozbiljne greške - previše izgubljenih lopti, odbrana dalje od koša, loša kontrola lopte, sve koje je imala i na početku. Na kraju je sezonu završila sa 15 uzastopnih poraza.

(Beta-AP)

Pogledajte još