NAPUNILA 104 GODINE: Branka Veselinović od danas najstarija Beograđanka i glumica na svetu

U ime Grada Beograda, zamenica gradonačelnika Vesna Vidović čestitala je 104. rođendan glumici Branki Veselinović, nekadašnjoj prvakinji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je postala najstarija Beograđanka i istovremeno najstarija živa glumica na svetu.

Vidović je glumici poklonila rođendansku tortu i cveće, a Branka je delegaciju Grada Beograda dočekala rečima "moji anđeli", prisećajući se duge karijere koju je imala i u našoj zemlji i u Americi.

Vidović je rekla da je ovo lični čin, ali i vid podrške Grada najstarijim sugrađanima, saopštio je Beoinfo.

- Poseta Branki Veselinović i čestitka za 104. rođendan deo je sveobuhvatnijeg pristupa starijim sugrađanima. To je bio i biće naš manir i praksa da naizgled sitnim stvarima doprinosimo da se stari sugrađani osećaju bolje i da im pružimo podršku - rekla je Vidović, javlja Tanjug.

Istovremeno, kako je poručila, Grad Beograd čini sve da poboljša položaj penzionera brojnim besplatnim programima koje organizuje za njih.

- A, za one koji poput Branke ne mogu da ih posećuju, mi ćemo doći u njihov dom. Na taj način im pružamo podršku i jasno pokazujemo da nisu zaboravljeni - poručila je Vidović.

Veselinović je rekla da čovek sebe ne treba da voli zbog sebe nego zbog drugih ljudi, zbog svih onih koje voli i s kojima se druži i istakla da joj je gest zamenice gradonačelnika velika čast.

- Dobro je pokazati emocije. Ovo su iznenađenja kada čovek reaguje od srca - rekla je Veselinović i navela da je kuću u Beogradskoj ulici zaveštala Gradu Beogradu, to jest sve što ima poklanja društvu, uključujući i njene rukopise i slike.

Branka Veselinović je glumila u više od 100 predstava u pozorištu i više od 50 televizijskih serija i filmova i dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad kao ambasadorka Unicefa.

Izvor: Tanjug/Politika.rs
Foto: RTS Zabava - Zvanični kanal - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.