KOLEGE SU ME ISMEVALE I GOVORILE DA ŽIVIM NA NJIVI: Seka Aleksić progovorila o prednostima života u maloj sredini

Život na visokoj nozi, kuća na Dedinju ili u nekom popularnom luksuznom kompleksu, kućne pomoćnice i miris "šanela" u kući, čini se da je stil života koji su mnoge javne ličnosti pokušale da iskopiraju. Doručak kod Tifanija, ručak na obali mora i večera uz sveće i račun papreno visok, više su bila prepisana pravila života srpskog džet seta, ili lažni sjaj iskopiran iz američkih filmova.

Prva koja je uradila ono što je želela, a ne ono što se od nje očekivalo, bila je Seka Aleksić. U intervjuu kaže da ju je iznenadila reakcija pojedinih, tada popularnih ličnosti, kada je javno rekla da se seli u Staru Pazovu i gradi kuću među njivama.

- Ljudi sa estrade su me ismevali i govorili da živim na njivi. Mnogo toga ružnog su pisali po društvenim mrežama i komentarisali mi iza leđa. Nisam reagovala. Nisam ni osećala potrebu, radila sam ono što sam želela i čekala da ih vreme demantuje. Izabrala sam da živim na selu, ne volim gužvu i grad, već prirodu i zato me ničiji komentari nisu doticali. Sada, kada se dogodila pandemija koronavirusa svi su plakali za istom tom njivom, brazdom oranice na kojoj bi samo stavili stolicu i pobegli iz okova gradskog betona - kaže Seka i dodaje:

- Kada se vrate umorni sa puta, gde su promenili ko zna koliko hotelskih soba i aviona, svako od njih bi popio jutarnju kafu sa mnom uz cvrkut ptica i noge u rosnoj travi. Ne postoji novac koji to može da kupi. Ja sada uživam u malim stvarima koje hrane moju dušu i koje prijaju mojoj porodici. Najbolja odluka koju sam donela u životu je da moj dom bude izolovan od gradske vreve i okružen prirodom i čistim vazduhom.

Koliko su priroda i zdrava životna sredina bitni za zdravlje svakog čoveka, pevačica je davno shvatila.

- Ko god može, treba da ima vikendicu jer je vreme da se vratimo prirodi i selu. Nisam jedina poznata ličnost koja živi ovako i koja voli da radi u bašti. Mene ispunjava da sama okrečim kućicu za pse, dok Veljko farba ogradu. Volim sa skuvam ručak za svoju porodicu, da iz svoje bašte uberem plod i ispržim jaje sinovima od koka koje sami uzgajamo. Da se razumemo, imam dovoljno novca da angažujem ljude da sve to rade umesto mene, ali to nije poenta - objašnjava Seka koja voli da šeta bosa po travi koja je besprekorno pokošena, da zaliva cveće i uživa u promenama koje nosi svako godišnje doba.

- Radujem se u proleće kada se priroda budi i sve ozeleni, onda u leto kada se mališani kupaju u bazenu, a uveče pijem vino i gledam u svice. Volim jesen, kada lišće dobija sve boje i zimu kada u svom dvorištu pravimo Sneška, a sankamo se na obližnjoj livadi. Zato je bitna konekcija svih nas sa prirodom, ali i odgovornost da je sačuvamo.

Ljubav prema prirodi prenela je i na svoje mališane Jakova i Jovana, koji se raduju maženju sa svakom životinjom.

- Veljku i meni je važno da naša deca izrastu u fizički i duhovno zdrave ljude, čime će se baviti apsolutno se ne bavimo. Pratićemo njihove želje.

Jakov je sada krenuo u školu, pa osim zimnice, kuća Piljikića miriše na nove udžbenike.

- Polako se svi navikavamo, ja sam imala ogromnu tremu. Ozbiljno je shvatio školu i svakog dana slušamo priče iz klupe. Tu se bude uspomene i na naše prve đačke dane - kaže pevačica koja planira veliki koncert ove jeseni, koji je delimično pokvario njene planove za ventelesnu oplodnju i treće dete:

- Biće onako kako Bog kaže, to sam sada prepustila njemu. Moj tim je imao neki drugi plan, pa smo se našli na sredini i želim da se posvetim koncertu. Za sve će biti vremena. Sve to "onaj gore" da namesti.

Od kada se opustila na svadbi kod Đanijevog sina i pokazala kako izgleda kada joj, zbog alkohola, popuste kočnice, mnogi su poželeli da se Seka ne trezni.

- Ja sam inače vesela i volim da se zabavljam, ali eto to je bio momenat kada je i javnost imala priliku da vidi kako to izgleda. Iako me je u početku malo bio blam, dobila sam veliki broj poruka podrške - kaže Seka koja je nasmejala pratioce i fotografijama kako vozi traktor, ali i peca u štiklama i u odelu.

- Na pecanju sam slučajno završila jer sam krenula na neko snimanje, a ribolovci su me dozivali, pa sam odlučila da im se pridružim, iako oni to nisu očekivali - priseća se kroz osmeh, a onda se osvrće na fotografiju iz traktora:

- I ona je nastala spontano. Kada se setim toga, ozarim se.

Izvor: Blic.rs
Foto: seka_aleksic/Instagram

Pogledajte još