Penisomanija zahvatila Srbiju!

Kod muškaraca operacije na polnim organima postaju popularne. Traži se kako piše "24 sata" povećanje obima i dužine penisa.

Pretpostavlja se da se godišnje više od 3.000 građana naše zemlje podvrgne plastičnim operacijama. Najčešće se povećavaju grudi, radi se fejslifting, koriguju nos i kapci, isisava masnoća iz tela, a odskoro i povećanje penisa i vaginoplastika.

Teg od 100 grama

- Stručnjaci napominju da pacijenti nakon intervencije na penisu ne treba da brinu zbog funkcionisanja muškosti, jer je i posle korekcija sve u redu.

Jedini problem posle operacije predstavlja teg od 100 grama koji moraju da se nose tri nedelje da bi se izbeglo vraćanje organa u prethodno stanje.

Dr Nedeljka Puranović, specijalista plastične hirurgije iz bolnice “Mens sana”, kaže da u njihovoj klinici muškarci češće povećavaju obim polnog organa, dok se mlađi muškarci odlučuju i za produženje penisa.

- Svakom pacijentu objasnim da efekat povećavanja penisa nije baš najbolji. Nakon intervencije, penis je veći samo u mirnom položaju, dok u erektivnom nije. Zbog toga se većina predomisli i obično se odluče samo za povećevanje obima - objašnjava dr Puranović.

Doktorka kaže da se povećanje obima radi u nekoliko etapa kako bi se postigla zadovoljavajuća debljina (nekoliko centimetara). Neki budu zadovoljni, ali ima i onih koji celu proceduru ponavljaju nakon šest meseci.

Cenovnik - u evrima

Produženje penisa košta 1.500, podebljanje penisa 450-850, a korekcija spoljašnjeg dela vagine 500. Povećanje grudi staje 2.250, podizanje dojki 3.300, smanjenje grudi 2.500. Za zatezanje lica potrebno je izdvojiti 3.000, za operaciju gornjih kapaka 400, liposukcija stomaka košta 1.750, liposukcija butina 1.500, zatezanje kože vrata 2.400, podmlađivaje lica zlatnim nitima 1.300, korekcija nosa 2.000, korekcija brade 1.250, lifting čela 2.400, lifting obrva 1.300.

Prof. dr Miodrag Colić, sekretar Svetske asocijacije estetskih hirurga, takođe je primetio da se sve više muškaraca odlučuje za korekciju, a ono što je zanimljivo je da se i žene često odlučuju za estetsku hirurgiju genitalija.

- Pred leto se najviše rade operacije povećanja grudi, penisa i liposukcija. U hladnijim mesecima češće se rade fejsliftinzi, korekcija kapaka - ističe dr Colić.

(old_image)
Pogledajte još