Lepa Brena za NaDlanu: Nove pesme posvećene snažnim ženama

- Spojili smo lepo, pametno i korisno - zadovoljno je istakla Lepa Brena.
- Svi koji sipaju gorivo na „Lukoil“ pumpama mogu da se voze mnogo jeftinije i da slušaju moj novi CD - izjavila je naša folk diva povodom izlaska novog albuma "Začarani krug" i saradnje sa Lukoilom. Ali u ekskluzivnom intervjuu za www.Nadlanu.com Brena je rekla i mnogo više...

Piraterija hara Balkanom - muzika se u svetu prodaje preko „i-tunes“, „Amazona“ ali to kod nas još stoji. Socijalni, politički i drugi problemi su uslovili da muzika spada u poslednju granu o kojoj malo ljudi vodi računa, osim nas koji se bavimo tim poslom.

Osmeh na licu sve govori...

- Izuzetno sam zadovoljna albumom. Želela sam da napravim pravi balkanski koncept i uspela sam u tome. Sarađivala sam sa sedam autora - Hariјеm Varešanovićеm, Petrоm Grašom, Kikiјеm Lesendrićеm, Željkom Joksimovićеm, Perоm Zdravkovićеm, Draganom Brajovićem Brajom, Romariom, kao i grupom aranžera „Trag“. Drago mi je što su sve to proverena imena, vrhunski umetnici, a ne eksperimentalni kompozitori koji vežbaju.

Dugo se pričalo upravo o duetu sa Harijem, međutim, niste zapevali zajedno ?

-On svakako sa svojom pesmom „Briši me“ zauzima posebno mesto na ovom albumu. Prolazila sam prošlog avgusta kroz Sarajevo, ručali smo zajedno sa Halidom Bešlićem, Ganetom Pecikozom... Sarajevska raja. Hari je tada rekao „Evo ti, bona, pjesma pa uživaj“.

Ko će se najpre pronaći u novim pesmama ?

- One su, pre svega, posvećene snažnim ženama koje se bore za opstanak i koje me, negde između redova, potpuno razumeju.

Brenino leto 2011. se može definisati kao...

- Aktivan odmor. Kada izdate album, morate malo da se marketinški potrudite oko svega toga. Družim se sa novim pesmama još od februara.

Drago mi je što u letnjim mesecima mogu da podelim toplu, finu emociju koju sam želela da pružim preko ovog albuma

- Uvek sam mislila da ću u ovim godinama mnogo više da se odmaram, ali smo u prethodnih pet meseci radili i po 10, 12 sati dnevno da bismo neke stvari završili na vreme. Ako hoćete da napravite nešto kvalitetno, to ne može da se uradi za mesec dana. Kad sve prođe, sakupiću svoju decu i njihove devojke i otići ćemo u nekom nepoznatom pravcu da se konačno opustimo.

„Metak sa posvetom“ je i u audio i u video varijanti postao instant hit ?

- Snimili smo još tri spota a radićemo i peti. Spremili smo ekipu – nećemo da kažemo gde idemo jer ako to otkrijemo neko će nas stići (smeh), a volim da smo opušteni kada snimamo. Praksa je danas da svi urade po jedan spot i da od toga prave priču ali mi već pripremamo peti.

Što se tiče koncerata – veliki, beogradski će biti, kao što je već poznato, na moj rođendan 20. oktobra u Areni. Moj... neki rođendan (smeh).

To će pokrenuti lavinu emocija pošto će se na bini ponovo naći čuveni „Slatki greh“ ?

- Moramo da uključimo „Slatki greh“ zato što pravimo malu retrospektivu muzike od '82. do danas, a period sa njima je, svakako, bio najlepši – završila je Lepa Brena, sećajući se dana kad je stekla slavu.

Svi koji od 20. jula, pa u narednih mesec dana, kupe CD „Začarani krug“, dobiće „Lukoil benefit“ karticu, a sve pesme će od naredne srede biti dostupne za besplatno skidanje sa interneta.



Pogledajte još