Partizan ubedljiv protiv Škendije

Strelci za crno-bele bili su Zvonimir Vukić u 47, Eduardo u 58, Marko Šćepović u 74. i Izair Emini, koji je u 76. minutu postigao autogol.

Partizan je inicijativu u meču uspeo da realizuje golovima u drugom poluvremenu, dok je u prvom delu Škendija bila bliža pogotku, ali napadač Feran Hasani u 10. minutu nije iskoristio penal.

Susretu na stadionu u Humskoj prisustvovalo je oko 18.000 gledalaca.

Revanš utakmica igra se 19. jula u Skoplju.

Vodeći gol za crno-bele Vukić je postigao iz neposredne blizine, pošto prethodno Eduardo nije uspeo da dođe do lopte na centaršut Saše Ilića sa leve strane po zemlji.

Na 2:0 povisio je Eduardo, koji je u prvom poluvremenu dva puta bio blizu pogotka. On je precizno šutirao sa 17 metara u donji desni ugao gostujućeg gola.

Lep pogodak dao je i Marko Šćepović, kada je posle solo-prodora kroz odbranu Škendije uspeo da zaobiđe golmana Suata Zendelija i sa pet metara pošalje loptu u mrežu.

Konačan rezultat postavio je gostujući fudbaler Izair Emini, nakon što je Vladimir Jovančić sa desne strane centrirao prema Šćepoviću. Emini je nespretno zahvatio loptu i sa sedam metara poslao je iza golmana svog tima.

Jovančiću je to bila prva akcija u kojoj je učestvovao, pošto je minut ranije ušao u igru.

Gosti su najbliži pogotku bili u 10. minutu, ali je golman crno-belih Vladimir Stojković "pročitao" šut Hasanija u donji desni ugao i odbranio penal.

Rezultati 2. kola kvalifikacija:
Zestafoni - Dačija 3:0 Makabi Haifa - Borac 5:1 Malme - Toršavn 2:0 Bangor siti - Helsinki 0:3 Skenderbeg - APOEL 0:2 Dinamo Zagreb - Nefči 3:0 Šturm - Videoton 2:0 Skonto - Visla 0:1 Partizan - Škendija 4:0 Rozenborg - Breidablik 5:0 Linfild - BATE 1:1
Utorak: Pjunik - Viktorija 0:4 Valeta - Ekranas 2:3 Mogren - Liteks 1:2 Maribor - Dudelanž 2:0 Slovan - Tobol 2:0 Šemrok - Flora 1:0

Sudija Artjom Kučin prethodno je pokazao na belu tačku zbog navodnog igranja rukom Stefana Babovića u kaznenom prostoru. Utisak je da je arbitar pogrešio, jer je igrača Partizana lopta pogodila u telo.

Šanse za Partizan u prvom poluvremenu imali su Eduardo, Vukić I Stefan Babović, međutim nisu uspeli da savladaju Zendelija.

U finišu meča trener domaćeg tima Aleksandar Stanojević u igru je uveo 17-godišnjeg Lazara Markovića umesto Šćepovića, što je bio njegov debi za Partizan.

Sredinom prvog poluvremena na južnoj tribini Partizanovog stadiona došlo je do međusobne tuče pristalica domaćeg kluba, koja je trajala oko pet minuta.

Partizan: Stojković, Aksentijević, Ranković, Ivanov, Volkov, Kamara, Babović, Vukić, S. Ilić (Tomić), Šćepović (Marković), Eduardo (Jovančić).

Škendrija: Zendeli, Mustafi, Ćućuli, Redžepi (Nefiu), Hasani, Sali, Elmazovski (Neziri), Emini, Nikitović, Huseini (Huseini), Beriša.

Deo navijača Partizana tokom utakmice sporadično je verbalno na nacionalnoj osnovi vređao igrače Škendije, koji su albanskog porekla.

Utakmica je odigrana bez gostujućih navijača
, što je posledica dogovora klubova i Ministarstva unutrašnjih poslova dve zemlje.

Isto se očekuje i u revanšu u Skoplju.

(Beta)

Pogledajte još