Prosinečki neće u Split

Trener crveno-belih misli da je ekipa u ovoj fazi priprema pokazala i mentalitet i kvalitet.

- Opet ću ponoviti, jer to je istina, da još uvek nismo u fazi osvežavanja ekipe već smo na dan meča imali trening ujutru i radili smo dobro. Zato me i ne čudi što je bilo nekih grešaka i što ekipa još nije potpuno takmičarski spremna. I ne treba da bude. Ipak, vrlo sam zadovoljan pobedom i prikazanim, trkom i kvalitetom igre. Držali smo loptu, igrali smo, imali smo jedino problem sa skokom jer njihov centarfor ima preko dva metra. Efikasnost će doći jer ekipi su još teške noge i zato su promašaji normalni – kaže Prosinečki.

Vilotić i drugovi su pokazali i karakter kad su na oštrinu i laktove Čeha odgovorili duplo jače.

- Oni su jedna organizovana i čvrsta ekipa. Igraju blizu, izlaze na presing, vole kontakt i to je sve ok. Sa druge strane mi je drago što smo mi igrali a nismo ni „pobegli“ kad su počeli fajt. Naprotiv, pokazali smo karakter. Zvezda čitavu svoju istoriju, dakle 66 godina ima igru, napada i publika uživa ali i Zvezda zna da uzvrati kad je neko udari na terenu. To želim od mojih momaka. Napadački i muški fudbal.

Prosinečki se osvrnuo i o poziciji štopera.

- Ne krijem. Treba nam štoper i videćemo šta će se izdešavati u narednih par dana. Ako dođe, biće to kvalitetan igrač koji brzo može da se uklopi u sistem igre i koji može da se uklopi brzo. Naravno, bolje bi bilo da je tu od početka ali ne može uvek sve da bude idealno. Ćosić je sa reprezentacijom, Mihajlović se tek oporavio. Treba nam štoper – kaže iskreno Prosinečki.

U petak je u Nionu žreb za UEFA Ligu, a Prosinečki podvlači ime Hajduka iz Splita.

- Neću njih. Ne sa fudbalske strane već zbog svega drugog. Napravila bi se tenzija, bilo bi dve nedelje frke po medijima, pritiska, neviđenih mera bezbednosti, a ja mislim samo na fudbal. Da li ćemo prvi meč igrati u gostima ili kod kuće meni je svejedno.

Bruno Mezenga je postigao gol protiv Slovačkog:

- Bruno se mučio kad je stigao. Bio je nespreman. Sad ga polako vraćamo i podiže se. Sve je bolji i bolji. Pokazao je kvalitet. Bio je penal nad njim, nisu ga svirali, dao je gol, otvarao po bokovima...

Po mišljenju trenera crveno-belih Borha je bio najbolji

- Da. Borha najbolji. Odlično je rešenje za levu stranu, to je pokazao i sada. On je mnogo napredovao za ovih šest meseci i zaista sam zadovoljan - ističe Prosinečki.

Pogledajte još