Durant i Stodemajer dolaze u Evropu

U memorandumu koji je igračima poslat sinoć a do kojeg je jutros došla agencija Asošiejted pres, Hanter navodi da sindikat podržava sve igrače koji "nameravaju da nastave da zarađuju za život, ostanu u vrhunskoj takmičarskoj formi i igraju igru koju svi vole dok traje nesrećni lokaut, koji je uvela NBA liga".

Prema njegovim rečima, "ako vlasnici ne budu dali igračima teren na kojem će moći da igraju u SAD, rizikuju da izgube najbolje igrače na svetu u korist međunarodnih košarkaških federacija koje su više nego voljne da im daju posao".

Pregovori NBA lige i igračkog sindikata propali su 30. juna, I vlasnici klubova su odlučili da uvedu lokaut - prvi nakon sezone 1998/1999. kada je sezona bila skraćena na samo 50 utakmica.

Obe strane kažu da među njima postoje značajne razlike, pa preti mogućnost da bude otkazan deo košarkaške sezone ili čak cela sezona.

Neki igrači razmatraju mogućnost da zaigraju za strane klubove, pa Deron Vilijams radi na tome da ode u turski Bešiktaš, a Kevin Durant i Amare Stodemajer takođe spominju mogućnost da igraju u inostranstvu za vreme lokauta

(Beta)

Pogledajte još