PRVI PUT U ISTORIJI: Muškarac na naslovnoj strani britanskog "Voga"

Kako stoji na zvaničnim nalozima na Tviteru i Instagramu, britanskog izdanja časopisa "Vog", prvi put u svojoj 106 godina dugoj istoriji, na naslovnoj strani se pojavio muškarac – popularni mladi glumac, Timoti Šalame.

Slobodno se može reći da se radi o "Efektu Timoti" – ima ga svuda, uključujući britansko izdanje "Voga", kao prvi muškarac koji se pojavio na naslovnoj strani štampanog izdanja.

Nije tajna da Šalame obožava modu, ali za oktobrarsko izdanje "Voga", nije želeo da tumači bilo koji lik, već na fotografijama Stivena Majsela "živi" modu, navodi uredništvo poznatog modnog časopisa.

Timote Šalame je savremeni čovek ostvaren kao glumac i kao ličnost. Ova dvadesetšestogodišnja zvezda doživela je vratolomni uspon na sam vrh Holivuda u poslednjih pet godina, od nominacije za Oskara za film "Call Me by Your Name" 2018, preko dominacije na blagajnama filma "Dina" 2021, do njegovog detaljnog, iznijansiranog i srceparajućeg nastup u filmu "Bones & All", Luke Gvadanjine prikazanom na nedavno održanom Filmskom festivalu u Veneciji.

- Ako ova osoba može da učini da zavolite tinejdžera ljudoždera, kao što ćete videti na bioskopskom platnu ove jeseni, onda sam zaključio da je sigurno spreman za kameleonsko putovanje snimanja naslovnice 'Voga' - navodi Edvard Eninfil, glavni urednik britanskog izdanja.

- Naravno, jedan od razloga je i to što Timoti predstavlja modnu ikonu koju grozničavo prate mnogi, karakterističnog stila koji mu je toliko urođen i u kome se oseća tako samouvereno da podjednako inspiriše i žene i muškarce - dodaje Eninfil i napominje da ga Holivud i modna mašinerija nisu zloupotrebili kako bi se dopao tinejdžerima ili bakama, ženama ili muškarcima, već je jednostavno on sam.

Odevna kombinacija u kojoj se Timoti pojavio u Veneciji privukla je veliku pažnju

Iako je Timoti prvi muškarac na naslovnici štampanog izdanja britanskog "Voga", na jednoj od naslovnica digitalnog izdanja se 2018. pojavio pevač Zejn Malik. Prvi muškarac na naslovnoj strani, ali u pratnji žene, bio je Helmut Berger, 1970. u društvu Marise Berenson. Između ostalih, na septembarskom izdanju 2020. u društvu manekenke Advoe Aboa našao se fudbaler Markus Rašvord.

Na naslovnici američkog "Voga" se 2020. kao prvi muškarac pojavio bivši kolega Zajena Malika iz benda "One Direction", Hari Stajls, i to u haljini.

Izvor: RTS
Foto: britishvogue/Instagram

Pogledajte još