Umetnička kolonija u Krčedinu od 28. jula

BEOGRAD, 14. jula 2011. (Beta) - Četvrta Medjunarodna likovna i pesnicka kolonija u Krčedinu, posvećena Lazi Kostiću i Milici Stojadinović Srpkinji, okupiće od 28. do 31. jula više od 150 umetnika iz 11 zemalja, najavio je u četvrtak urednik programa kolonije književnik Miodrag Jakšić.

Manifestaciju koja se održava u Domu porodice Jaksić u Krčedinu, mestu na obroncima Fruške gore, otvoriće pesnik Pero Zubac.

Ovogodišnja kolonija biće organizovana u čast velikana srpskog i sremskog pesništva Laze Kostića i Milice Stojadinović Srpkinje, kao i slikara Milana Kečića koji je rodjen u Krčedinu, naveo je Jakšić.

Tokom četiri dana na koloniji će biti izvedene predstave "Čovek čoveku" Rade DJuričin, "Avala ekspres" Petra Miloševića u izvodjenju Srpskog pozorista iz Budimpešte i "Rastilibudjilizovane klajbezable" beogradskog "Teatra Levo".

Program će besedama obogatiti umetnici Rada Djuričin, Ivan Vučković, Vjera Mujović, a arije iz popularnih opera izvešće prvavci beogradske opere Aleksandra Angelov i Miša Jovanović.

Pogledajte još