DŽEPOVI SU IM UVEK PRAZNI: Ko su najveće škrtice Zodijaka?

Za ove znakove horoskopa nikad niste načisto da li su samo rasejani ili ozbiljne škrtice! Oni će često zaboraviti da vam kupe poklon za rođendan, kad stigne račun za piće odjednom će shvatiti da nisu poneli novčanik ili će sasvim slučajno baš u tom trenutku morati da odu do toaleta... Račun ćete, naravno, platiti vi.

Saznajte koji horoskopski znaci su najveće škrtice, a koji ovu manu vešto kriju od svih!

JARAC

Jarčevi otvaraju prvu trojku najvećih škrtica. Predstavnici ovog znaka su škrti koliko i radoznali. Uvek su zainteresovani za tuđe prihode i rashode, ali u isto vreme često ćute o svojim finansijama. Oni to rade samo zato što ne žele da drugi znaju koliko imaju i osete slobodu da im traže novac na zajam ili da od njih nešto potražuju. Jarčevi jednostavno vole novac, važno im je da ga uvek imaju. Ponekad ova preterana škrtost dovodi do toga da odlažu popravke u stanu samo kako bi izbegli trošenje para. Nije retkost ni da nose pohabanu, staru odeću kako bi izbegli da daju novac na novu.

DEVICA

Drugo mesto na ovoj neslavnoj listi zauzela je Devica. Ove osobe su veoma dobre u pretvaranju da ne znaju o čemu se radi kada je novac u pitanju. Iz nepoznatih razloga, Device iskreno veruju da svi na ovom svetu treba da plaćaju za njih, daju im poklone, tetoše ih i "kite", ali u isto vreme da nisu dužni da bilo šta daju zauzvrat. Device vole poklone, ali samo da ih primaju. Davanje im nije poznato. Čak i za rođendan ili neki drugi važan događaj, oni će doći sa poklonom, ali će verovatno dati neki dar koji su ostavili u šteku, nešto što im se nije dopalo. Trudiće se da uštede koliko god je to moguće, dok će vrlo uverljivo ispredati priču kako su "specijalno za vas pripremili poklon".

RAK

Počasno prvo mesto zauzimaju Rakovi. I ne pripadnici oba pola, već žene Rakovi. Ove dame uvek traže priliku da uštede, čak i kada su u pitanju sitne pare. Mrze da troše novac na hranu i odeću, neprestano se ljute zbog cena u prodavnicama. Traže popuste u bilo kojoj prodavnici, skoro ništa ne kupuju po punoj ceni. Međutim, uprkos ekstremnoj škrtosti, Rakovi nikada neće štedeti na svojim zadovoljstvima. Važan im je status i trude se da ga materijalno potkrepe. Ali, spremnost da troše novac na sebe, nažalost, ne važi za druge. Ako treba da pomognu nekome od prijatelja ili rođaka, najverovatnije će se izvući uz izgovor da su švorc!

Izvor: Mondo.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još