U pumpe 11,5 miliona evra

Vučur: U rafinerijsku preradu biće investirano oko 62,5, a u ekološke projekte u rafinerijama 35 miliona evra.

U toku 2008. godine Naftna industrija Srbije planira otvaranje 15 novih benzinskih stanica, izjavio je juče na štandu BG car show te kompanije Dragan Vučur, izvršni direktor NIS-a. Prema njegovim rečima, u izgradnju 15 novih pumpi NIS će uložiti 11,5 miliona evra, dok će za potpunu rekonstrukciju još 15 postojećih stanica biti izdvojeno 8,8 miliona evra. Na teritoriji Srbije trenutno postoje 484 benzinske pumpe Naftne industrije Srbije, a Vučur je najavio da će NIS u naredne dve godine dobiti 22 nova maloprodajna objekta različitih veličina. 

- Takođe, u rafinerijsku preradu biće investirano oko 62,5 miliona evra, za ekološke projekte u rafinerijama izdvojićemo 35 miliona evra, a za projekte poboljšanja kvaliteta goriva 15 miliona evra - rekao je on, dodavši da su ta ulaganja neophodna, ali da će njihova realizacija zavisiti od priliva finansijskih sredstava izvan kompanije. Na štandu NIS-a juče su predstavljeni i novi kompanijski proizvodi − "Nisotec paket za bezbrižnu vožnju", sastavljen od "nisotek" motornog ulja, antifriza i tečnosti za vetrobranska stakla, kao i novi način plaćanja na benzinskim stanicama "NIS − Petrola", putem payway kartice. Prema rečima direktora Rafinerije nafte Novi Sad Milana Babića, NIS se proizvodnjom motornih ulja bavi već više od 20 godina, u saradnji sa svetski poznatim kompanijama, poput "Teksaka" i mnogih drugih, i ima sopstveno kompanijsko ulje za sve vrste motora, kao i široku paletu drugih proizvoda. 

"Nisotek" maziva ulja proizvode se od visokokvalitetnog ulja svetskih proizvođača baznih ulja i aditiva, i ekonomski su najisplativija maziva, tvrdi Babić. NIS poseduje modernu laboratoriju, a potrošačima pruža besplatan tehnički pregled i druge usluge. O novim payway karticama pričao je Milan Barišić, pomoćnik za promet izvršnog direktora "NIS − Petrola", rekavši da se uvode dve vrste ove kartice − debitna, koja zamenjuje plaćanje bonovima, i evidenciona, koja će se koristiti za kupovinu na odloženo plaćanje. Izdavanje payway kartica biće krajnje jednostavno. Imaocima će ova kartica omogućavati uvid u mesto i vreme kupovine goriva, vrstu, količinu i slično, a detalji plaćanja biće definisani komercijalnim ugovorom.

("Pregled")

Pogledajte još