Beograd sada ima Plato Milana Mladenovića (EKV)

Zvanično otvaranje Platoa Milana Mladenović finalizacija je inicijative koju je pokrenuo LDP, a koju je putem društvenih mreža podržalo više od 20.000 ljudi, prenose domaći mediji.

- Zahvaljujem se svim građanima koji su podržali našu ideju, jer smo zajedno uspeli da napravimo nešto što će obeležavati naredni period i, nadam se, uticati na buduće generacije - rekao je šef odborničke grupe LDP-a u Skupštini grada Dejan Ranđiće na otvaranju, istakavši da očekuje da plato pored novog imena, dobije i novi izgled.

Liberalno demokratska partija pokrenula je u martu inicijativu da se prostor ispred Doma omladine nazove po Milanu Mladenoviću, a Skupština Beograda je u junu prihvatila tu inicijativu, podržanu sa 10.000 potpisa građana.

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu. U februaru 1982. godine, Milan formira grupu Katarina II, koja je potom promenila ime u Ekatarina velika. Tokom svog postojanja EKV je objavila devet albuma, sa pesmama koje su obeležile vreme i epohu: "Par godina za nas", "Oči boje meda","Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra"... Milan Mladenović umro je od raka unutrašnjih organa, 5. novembra 1994. u Beogradu, a njegovom smrću, prestala je da postoji grupa EKV.

Pogledajte još