Traje borba s vatrom na Braču

ZAGREB, 15. jula 2011. (Beta) - Na ostrvu Braču iznad Supetra prema Nerežišćima u petak je buknuo novi požar koji je, prema poslednjim informacijama, stavljen pod kontrolu.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje saopštila je da je deo vatrogasnih i avio snaga koje su gasile požar na području Pustinje Blace preusmeren na novi požar.

Gašenje požara na području Pustinje Blace i jugozapadnog dela ostrva Brača, koji je buknuo u četvrtak poslepodne, i dalje traje.

Prema prvim procenama, izgorelo je oko 2.300 hektara guste borove šume, trave i niskog rastinja, kao i poljoprivrednih kultura. Povredjenih, prema dostupnim infomacijama, za sada nema.

Tokom protekle noći od požara su branjena naselja Milna, Bobovišća i Ložišća. Požar gasi više od 170 vatrogasaca sa 44 vozila, pet kanadera, tri air traktora i dva helikoptera. S mora im pomažu vatrogasni brod i remorker.

Glavni vatrogasni zapovednik Mladen Jurin izjavio je da je velika površina prekrivena žarom, pa preti opasnost da vetar ponovno razbukta vatru, prenose lokalni mediji.

Pogledajte još