Izgubljeno ljubavno pismo stiglo posle 53 godine

FILADELFIJA, 15. jula 2011. (Beta-AP) - Jedno ljubavno pismo, poslato u februaru 1958. godine, stiglo je u pisarnicu jednog univerziteta u američkoj državi Pensilvanija i izazvalo veliku pažnju medija, dok su nekadašnji verenici, danas razvedeni, različito reagovali.

Pismo sa četiri markice od po jednog centa, zalepljene naopako u znak ljubavi i potpisom "Uvek ću te voleti, Voni (Vonnie)", stiglo je 8. jula u pisarnicu Univerziteta Kalifornija, ali osoblje nije znalo ko je Klark Mur (Clark Moore) kojem je bilo upućeno.

Voni i Klark su se venčali krajem 1958. godine, izrodili četvoro dece i razveli se posle osam godina braka.

Njegovi prijatelji i rodbina su videli pisanje medija o izgubljenom pismu i o njemu obavestili Klarka, koji sada živi u Indijanapolisu i zove se Muhamed Sadik, pošto se preobratio u islam.

"Radoznao sam, ali nisam siguran da ga s radošću išcekujem... Nikad nisam sanjao o nečem ovakvom", rekao je Sadik lokalnim medijima.

On je dodao da se ponovo oženio i predavao matematiku i prirodne nauke u državnim školama u Indijanapolisu, a sa bivšom suprugom Voni je, kako je naveo, retko je bio u kontaktu.

Novinari su uspeli da stupe u kontakt sa Voni, koja sada živi u Atlanti, ali je ona odbila da razgovara o pismu i uznemirila se što je ono dospelo u javnost.

jlv/dar

Pogledajte još