Srbija u polufinalu!

Srbija će sutra od 20 časova u polufinalu igrati protiv selekcije Španije, koja je u četvrtfinalu savladala Ukrajinu sa 67:57. U drugom polufinalu sastaće se Rusija i Poljska.

U veoma nervoznoj utakmici, u kojoj su igračice oba tima napravile veliki broj grešaka, odlučio je ipak veći
kvalitet reprezentacije Srbije, koja je na kraju zasluženo ušla u borbu za medalje.

Posle treće četvrtine izgledalo je da će mlade srpske košarkašice bez većih problema ući u mirnu završnicu i lako privesti susret kraju, ali su one poslednjih deset minuta odigrale veoma loše.

U poslednjem minutu treće četvrtine Srbija je imala prednost od 13 pena (49:36), a onda je usledio veliki pad u igri. Više od pet minuta naše košarkašice nisu postigle koš, što je Italija iskoristila da se serijom od 8:0 vrati u meč, ali na sreću ne i da preokrene rezultat.

Malo je nedostajalo da reprezentativke Srbije u finišu upropaste sve što su uradile, jer je Italija 12 sekundi pre kraja uspela da smanji na 57:55. Imale su Italijanke šansu i da izbore produžetak, ali je Federika Tonjalini četiri sekunde pre kraja, kod rezultata 58:55, promašila šut za tri poena.

Na kraju je, uz malo sreće, sve dobro završeno za naš tim, ali će mlade košarkašice Srbije sutra protiv Španije morati da imaju mnogo više koncentracije i neuporedivo manje padova u igri da bi ušle u finale.

Srbija: Čolić 9, Stanković 1, Marković 14, Grbić, Živadinović 3, Prvulović 5, Stančić, Nikolić 4, Vučurović 2, Krnjić 12, Jovanović, Ajduković 10.

Italija: Leva 2, Nanuči 9, Galbijati 3, Madona 4, Spreafiko 2, Bestanjo 5, De Preto 6, Tava 9, Tonjalini 15, Cilijani, Pastorino, Ruli.

Pogledajte još