Predstava Trst na Malim Brionima

PULA, 16. jula 2011. (Beta) - Koncertom Radeta Šerbedžije i benda "Zapadni kolodovor" na Brionima u subotu uveče počinje 11. sezona teatra Ulyšes, tokom koje će prvi put biti izvedena i jedna predstava iz Srbije - "Trst" Miloša Radovića u režiji Alise Stojanović.

"Veoma sam zadovoljna, uzbudjena što je Atelje 212 s predstavom `Trst' pozvan na ovaj veoma značajan, interacionalni skup, i to kao prvo srpsko pozorište. Zadovoljna sam što su se stekli produkcioni, idejni i društveni uslovi da predstava iz Srbije dodje na Male Brione", izjavila je agenciji Beta režiserka Alisa Stojanović.

Ona je istakla da su i do sada neki srpski glumci igrali u produkcijama na Malim Brionima, kao Nebojša Glogovac i Branislav Lečić.

"Ali sad prvi put dolazimo sa kompletno našom predstavom, i našom produkcijom, po pozivu na Male Brione u blizinu `Trsta', gde je iz sećanja pisca predstave Miloša Radovića nastao i tekst", dodala je.

Glumac Rade Šerbedzija, jedan od osnivača teatra Ulyšes, koji već 11 godina postoji na Malim Brionima, izjavio je da je oduševljen predstavom "Trst", posebno ulogom "jedne od najboljih glumica" koje poznaje - Jelisavete Seke Sablić, "odličnim Svetozarom Cvetkovićem, Darom Džokić, Fedjom Stojanovićem".

Pogledajte još