Jelena Miletić

"Umetnost je intuicija, intuicija je individualnost, a individualnost se ne ponavlja", poručuje Jelena Miletić svojom magistarskom  izložbom u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Jelena Miletić magistrirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu - Odsek keramika. Tema: Ponavljanje kao likovni element i mogućnost variranja - Unikatna keramička skulptura - majolika i kamenina.

"Moj glavni cilj je bio da keramičku skulpturu zaista predstavim pre svega kao monumentalnu, moćnu, snažnu, vezanu za tlo, kao formu koja je veličanstvena, dinamična i harmonična i koja priziva na komunikaciju s posmatračem", navodi se u magistarskom radu Jelene Miletić.
 
Ovaj lep događaj svečano je proslavljen u finom društvu najbližih. Sve je bilo na akademskom nivou, a ipak nekako prisno, intimno, skoro domaća atmosfera, puno cveća i čestitanja, opušten razgovor o umetnosti, keramici i planovima za budućnost.

Pisali smo o Jeleni, i pisaćemo sigurno još dosta. Mlada umetnica s velikim brojem renomiranih, referentnih izložbi i nagrada iza sebe, a ipak skromna, pažljiva, strpljiva. Nazdravili smo joj s najlepšim željama.

Jelena živi i stvara u Pančevu. Po dvorištu i ateljeu joj se lenjo umiljava pirgavi mačor Cile. U iščekivanju Jeleninog sajta, ako vas još nešto interesuje, a Jelena je veoma komunikativna, evo njene e-mail adrese sajtazmajjm@yahoo.com

I vidimo se na nekoj od njenih sledećih izložbi. 

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović

Pogledajte još