Hari Poter oborio rekord zarade svih vremena

LOS ANDJELES, 17. jula 2011. (Beta-AFP) - Najnoviji i ujedno poslednji film o Hariju Poteru ovog vikenda je oborio sve rekorde gledanosti u SAD i Kanadi, i za tri dana zaradio 168,6 miliona dolara.

Dosadašnji rekorder svih vremena po zaradi tokom prvog vikenda priokazivanja bio je Batman sa filmom "The Dark Knight", koji je 2008. za dva ipo dana zaradio 158 miliona dolara.

"Hari Poter i relikvije smrti 2", poslednji nastavak popularne serije, u SAD i Kanadi počeo je da se prikazuje u petak, i samo te večeri je zaradio 92,1 miliona dolara.

Prema američkom dnevnom listu Los Andjeles tajms (Los Angeles Times) od kada je počeo da se prikazuje u 59 država u inostranstvu, film je zaradio još 157,5 miliona dolara.

U Holivudu se postavla pitanje da li će ovaj osmi nastavak serijala, po zaradi moći da pobedi prvi deo filma o dečaku čarobnjaku, "Hari Poter i kamen mudrosti", iz 2001. godine, koji je zaradio skoro milijardu dolara.

Filmovi o Hariju Poteru su adaptacija knjiga za decu škotske autorke DŽoan Ketlin Roulong, a zarada od prvih prvih sedam nastavaka do sada iznosi 6,33 milijardi dolara, što je rekord u istoriji filma.

Pogledajte još