BOJE, TEKSTURE, STIL: Pet znakova da pogrešno nosite džins

A sada, jedna važna lekcija: kako ne treba nositi džins ove jeseni?

Prilikom sastavljanja besprekornog luka, pre svega je važno posmatrati harmoniju. Boje, teksture, stilski trendovi – sve ovo treba uzeti u obzir. Međutim, ponekad čak i mali i naizgled beznačajni detalj može pokvariti širu sliku.

Farmerke su nezaobilazni deo garderobe svake žene. Ali budite oprezni: mala greška – i svi napori propadaju. Dakle, hajde da pogledamo najčešće nedostatke autfita sa farmerkama. Možda niste znali da svaki dan pravite slične greške!

Kako ne treba nositi džins ove jeseni, ako želite da izgledate stilizovano?

Preduge nogavice

Nošenje farmerki (bilo skini bilo bojfrend) sa predugim nogavicama je stvarno loša opcija! Predugačke pantalone, koje se vuku po zemlji ili su grubo nabrane u zglobu, izgledaju neuredno i veoma čudno. Mislite li da će na ovaj način vaše noge vizuelno izgledati duže i vitkije? Pa, grdno se varate!

Kombinovanje teksasa u pogrešnim bojama

Suočimo se s tim, kombinovanje teksas predmeta je prilično težak zadatak koji zahteva određenu veštinu. Ne možete samo da uzmete i obučete omiljene farmerke sa prvom teksas jaknom koja vam naiđe pod ruku. Nijansa pantalona treba da bude neutralna, a nijansa jakne tamna.

Nosite farmerke sa niskim strukom

Krajem 90-ih i početkom 2000-ih, farmerke sa niskim strukom bile su na vrhuncu mode. Ali, iskreno, i tada i sada ovaj komad garderobe teško se može nazvati stilski prihvatljivim, iako je ponovo postao trendi. Isturene čipkane tange i, nažalost, goli stomak ne mogu baš da se nazovu oličenjem stila.

Pored toga, farmerke sa niskim strukom vizuelno skraćuju noge i čine torzo neproporcionalno izduženim. Bolje je zameniti takav par savršenim farmerkama srednjeg ili visokog struka – u ovom slučaju, silueta će izgledati mnogo harmoničnije.

Iscepane farke

Naravno, ne govorimo o modelima sa laganim radom ili resama. Oni su trenutno veoma relevantni. Reč je o veoma pocepanim farmerkama, koje izgledaju pre kao otirač nego kao komad ženske garderobe. Nažalost, u poslednje vreme na ulicama se sve češće mogu videti devojke upravo u takvim farmerkama.

Uzgred, pocepane farmerke u kombinaciji sa kožom pocrvenelom od mraza ili sa bilo kakvim hulahopkama izgledaju jednostavno neukusno.

Nosite farmerke sa čizmama

Farmerke sa čizmama – kombinacija zastarelog i banalnog. Svetle farmerke izgledaju posebno loše u kombinaciji sa crnim čizmama. Najbolje je držati se pravila: svetlo sa svetlim, tamno sa tamnim. Ako baš želite da farmerke nosite sa čizmama, kombinujte crne čizme sa tamnoplavim ili crnim farmerkama, a bež i svetlo braon sa svetloplavim.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još