Tom Felton: Od "Harija Potera" do filma "Planeta majmuna: Početak"

U filmu "Planeta majmuna: Početak" (Rise of the Planet of the Apes), Tom Felton igra mračnog čuvara majmuna zajedno sa Džejmsom Frankom, Fridom Pintom i Endijem Serkisom. Veliki zaokret za mladog glumca nakon uloge zločestog tinejdž-čarobnjaka u serijalu "Hari Poter", čiji poslednji deo trenutno razbija boksofise širom sveta.

Pročitajte u sledećem ekskluzivnom intervjuu šta o svojoj karijeri posle "Harija Potera" kaže mladi glumac Tom Felton...

Da li je bilo teško ući u mozak junaka koji će učiniti tako grozne stvari u filmu "Planeta majmuna: Početak"?

- Ne previše. Bilo je čudno. To je kao moja druga priroda. Ja sam pomalo doktor Džekil i mister Hajd. Kako se kaže, volim da mislim da sam prilično prijatan momak, ali prosto iznenađujuće lako se pretvorim u veoma groznog tipa, nadam se, samo ispred kamere. Kada su ti karakteri tako dobro napisani kao što su bili za meni, veoma uživam. U suštini, pokušam da sakupim sav bes i frustraciju i jednostavno to ispraznim kroz različite karaktere koje dobijam da igram.

Saznajte više o filmu "Planeta majmuna: Početak"!

Prešao si sa jedne mega-franšize na drugu. "Planeta majmuna" ima čuvenu istoriju koja počinje od originala iz 1968. godine. Da li je bilo uzbudljivo biti deo toga?

- Sto posto! Smešno je to što sam posle završetka "Harija Potera" rekao: "Završio sam sa franšizama, prelazim na nezavisne filmove". Nedelju dana kasnije snimali smo "Planeta majmuna: Početak". Ali, velika je čast biti deo franšize koja ima tako raskošnu prošlost, koja seže do filma Čarltona Hestona iz 1968.. Mislim da je moj otac bio najviše uzbuđen. On je stari fan "Planete majmuna" - pogledao je sve filmove. Bio je veoma uzbuđen kada je čuo da ću raditi na ovom filmu i zanimalo ga je koja vrsta majmuna ću biti. Bio sam u fazonu: "Ne, tata, ja sam čovek u ovom filmu!".

Trejler - PLANETA MAJMUNA: POČETAK

Čini se da će ovaj deo biti sasvim drugačiji od prethodnih...

Ovaj film je definitivno potpuno drugačiji od svega što smo prethodno videli u ovoj franšizi. I dalje ćete imati osećaj da gledate film "Planeta majmuna", ali biće mnogo drugačiji i svežiji. Gledaćete ljude i majmune koji izgledaju kao pravi, što lično mislim da će učiniti film verodostojnijim. Koliko god dobri bili kostimi u prethodnim filmovima, uvek možete videti glumce iza njih. Ovaj film definitivno ima osvežen izgled i mislim da je lepota u tome što će se svideti fanovima prethodne franšize, kao i onima kojima poslednji nije legao.

Film "Planeta majmuna: Početak" u domaće bioskope stiže 4. avgusta.

Pogledajte još