Izložba Pres foto Srbija u Subotici

SUBOTICA, 18. jula 2011. (Beta) - Izložba najboljih medijskih fotografija s ovogodišnjeg, 13. nacionalnog konkursa "Pres foto Srbija" biće otvorena u utorak uveče u Gradskoj kući u Subotici.

Na izložbi će biti predstavljeni najbolji radovi koje je medjunarodni žiri izabrao od 1.200 medijskih fotografija i foto-reportaža pristiglih na ovogodišnji konkurs, rekao je agenciji Beta predsednik Centra za razvoj fotografije Zvezdan Mančić.

Medju 158 izloženih radova naći će se i pobednička fotografija Marka Djokovića "Parada ponosa", snimljena tokom istoimenog dogadjaja koji se 10. oktobra održao u Beogradu.

Žiri se za ovu fotografiju opredelio, kako je naveo Mančić, zato što sasvim nedvosmisleno svedoči o stepenu ispoljene agresije prema neistomišljenicima, ali istovremeno uliva i tračak nade da se tome, možda, nazire kraj.

Na izložbi će, takodje, biti predstavljeni i najbolji radovi u kategorijama Blic vest, Vest, Ličnosti u vestima, Portret, Sport, Svakodnevni život, Nauka, Umetnost, Priroda i Ilustracija.

Pogledajte još