Mermer i zvuci na ulicama Beograda

BEOGRAD, 18. jula 2011. (Beta) - U okviru Beogradskog letnjeg festivala (BELEF) u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu do 7. avgusta biće izložene skulpture četiri učesnika tradicionalne smotre umetnosti "Mermer i zvuci" iz Arandjelovca, najavili su u ponedeljak organizatori BELEF-a.

"Ova izložba skulptura je samo mali, ali vrlo reprezentativan deo onoga što imamo. Već duže vreme razmišljamo kako da prezentujemo to što radimo 45 godina i ova saradnja sa BELEF-om je vrlo značajna za nas", rekao je direktor izložbe "Mermer i zvuci" Miodrag Fišeković na konferenciji za novinare BELEF-a.

Kako je rečeno, od nedelje se u Knez Mihailovoj ulici nalaze skulpture sa kojima su na manifestaciji "Mermer i zvuci" u Arandjelovcu šezdesetih i sedamdesetih godina učestvovali skulptori Lin Čedvik iz Velike Britanije, Jozef Šagerl iz Austrije, i domaći autori Olga Jančić i Matija Vuković.

Skulpture su privremeno dopremljene u Beograd iz parka Bukovičke Banje u Arandjelovcu, gde je zahvaljujući "Mermeru i zvucima" decenijama nastajala jedna od najvećih svetskih zbirki skulptura na otvorenom sa oko 200 eksponata.

Pogledajte još